Leuke wooninspiratie & interieur ideeën voor de inrichting van je huis en tuin | inrichting-huis.com

spullen beschermen verhuizing
Wooninspiratie

Hoe bescherm je jouw spullen voor een verhuizing?


Ga je binnenkort verhuizen naar een nieuwe woning? Dan is het verstandig om goed na te denken over hoe je jouw spullen het beste kunt beschermen. Wij hebben de beste tips voor je op een rijtje gezet!

Inpakken voor een verhuizing is eenvoudiger gezegd dan gedaan. Als je het nog nooit hebt gedaan, dan is de kans groot dat je het onderschat. Aan de ene kant kamp je vrijwel altijd met het tijdsaspect – je hebt niet genoeg tijd om alles in te pakken. Aan de andere kant moet het inpakken ook op een zorgvuldige manier, zodat alles past in de beschikbare verhuisdozen, én dat alle spullen goed zijn verpakt. Zelfs als alles goed is verpakt, moet je rekening houden met het risico dat er spullen beschadigd raken.

Hoe bescherm je jouw spullen voor een verhuizing? Neem je tijd, gebruik de juiste benodigdheden, en lees de onderstaande tips:

1. Start op tijd en maak een plan

Een goede voorbereiding is het halve werk – dit geldt absoluut ook voor een verhuizing. Je hoeft ook weer niet maanden van tevoren te beginnen, maar als je op tijd begint, dan is de kans gewoon een stuk kleiner dat je met tijdtekort komt te zitten. Dan zal je ook minder stress hebben, wat er weer voor zorgt dat je zorgvuldiger te werk gaat. Een no-brainer dus als het gaat om het beschermen van spullen voor een verhuizing. Daarnaast is het ook verstandig om een plan te hebben. Bedenk goed wat je wel en niet wilt inpakken, en hoe je het wilt inpakken. Je bent in ieder geval al op de goede weg met het lezen van deze blog.

2. Gebruik de juiste materialen

Veel mensen willen besparen op verhuisdozen voor een verhuizing. Er is op zich niets met het lenen van en hergebruiken van gebruikte verhuisdozen, zolang deze nog goed zijn. Maar gebruik dus geen kapotte of halfgare verhuisdozen die uit elkaar kunnen vallen tijdens het verhuizen. Bespaar dus nie top verhuismaterialen, en zorg ervoor dat je genoeg échte verhuisdozen hebt, in plaats van dat je op het laatste moment naar de supermarkt moet lopen om op zoek te gaan naar extra dozen.

Zorg ervoor dat je dozen van verschillende afmetingen hebt, want je belangrijkste verhuisgereedschap met een goede mix van kleinere dozen en grotere dozen zal het inpakproces absoluut eenvoudiger maken. Gebruik de kleine dozen voor zwaardere items en grote dozen voor lichtere items.

Met goede verhuismaterialen kopen bedoelen we niet alleen verhuisdozen – er zijn heel veel ander soorten materialen die verschillende soorten spullen beschermen voor een verhuizing. Noppenfolie en inpakpapier zijn ideaal om spullen veilig in te pakken, voordat je ze in de verhuisdozen plaatst. Daarnaast kan je ook denken aan matrashoezen, stoelhoezen, bankhoezen, verhuisdekens, noem maar op.

goede verhuisdozen

3. Op de juiste manier inpakken

Spullen inpakken voor een verhuizing is een kunst. Er is een proces en de juiste volgorde. Breekbare spullen zoals servies en vazen moeten bij voorkeur allemaal apart met noppenfolie en inpakpapier ingepakt en beschermd worden.

Borden kan je het best verticaal in een doos plaatsen, om hun oppervlak te verkleinen. Leg verkruimeld inpakpapier onderin, tussen en op al je borden. De kunst is om te voorkomen dat de spullen in de doos gaan bewegen en verplaatsen.

Plaats de zware spullen onderin en lichte spullen bovenop. Bewaar breekbare spullen bij elkaar in een aparte doos. Noppenfolie en inpakpapier zal die dure glazen vaas goed genoeg beschermen tegen tegen die zware gietijzeren pan. Vergelijk het met het inpakken van je boodschappen tas, waar je ook de zware spullen eerst in je tas doet, en de lichte spullen daarbovenop plaatst.

4. Label dozen met breekbare spullen

Om ervoor te zorgen dat verhuizers voorzichtig te werk gaan, is het aan te raden om dozen met breekbare spullen te labelen. Er zijn ‘breekbaar’ stickers verkrijgbaar, die je eenvoudig op de dozen kunt plakken. Plaats deze dozen in een aparte ruimte en instrueer verhuizers dat ze met zorg moeten worden behandeld, zodat ze weten dat ze extra voorzichtig moeten.

verhuisdozen labelen

5. Geen open verhuisdozen

Zorg ervoor dat je niet gaat proppen in de verhuisdozen. Het proppen zorgt er niet alleen voor dat je spullen makkelijk beschadigd kunnen raken, de kans is ook groot dat je de verhuisdozen niet meer dicht kunt doen. En als je de verhuisdozen niet dicht kunt doen, doordat ze net te vol zijn, dan mis je ook extra bescherming aan de bovenkant. Open dozen kan je bovendien niet op elkaar stapelen.

6. Meubels en grote objecten

Meubels en grote spullen zoals wasmachines, drogers en stofzuigers hebben speciale aandacht nodig. Voor matrassen en banken en stoelen zijn er speciale hoezen, maar voor bovengenoemde grote objecten is het beste om verhuisdekens te gebruiken.

verhuizen bank tillen

7. Overschat jezelf niet

Naast het goed inpakken van de verhuisdozen, is de verhuisdag zelf ook erg belangrijk natuurlijk. De verleiding is groot om meerdere verhuisdozen per loopbeurt te tillen. Belangrijk is om jezelf niet te overschatten. Wees geduldig. Het is verstandiger om nog een extra ronde te lopen, in plaats van dat je net teveel dozen mee tilt, met het risico dat er een doos op de grond zal vallen, met alle gevolgen van dien.

8. Hulp van mensen en tools

Voor de grote objecten en grote meubels, is het verstandig om hulp in te schakelen. Soms heb je minimaal twee personen nodig voor bepaalde spullen, en soms heb je zelfs vier personen nodig om het überhaupt op te tillen.

Gelukkig zijn er ook hulpmiddelen die je kunnen helpen bij het verplaatsen van de spullen en dozen. Denk aan meubelhondjes – zo’n plankje op zwenkwieltjes waar je zware objecten op kunt plaatsen, zodat je het makkelijker kunt vervoeren. Steekwagens komen ook heel goed van pas, om bijvoorbeeld een grote doos of een koelkast te verplaatsen.

verhuizen steekwagen

Bekijk ook:
Goedkoop verhuizen? 10x Tips!
5 tips voor het verhuizen van je huisdieren

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou

No Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.