Leuke wooninspiratie & interieur ideeën voor de inrichting van je huis en tuin | inrichting-huis.com

Gedeelde kinderkamer met twee huisjesbedden
Kinderkamer inspiratie

Gedeelde kinderkamer met twee huisjesbedden


In de portfolio van architectenbureau Mode:lina ben ik onderstaande kinderkamer tegengekomen. Een super leuk en creatief ingerichte kinderkamer die gedeeld wordt door twee broertjes of zusjes. Hier heb ik al een aantal leuke gedeelde kinderkamers laten zien. De neutrale kinderkamer met het stoere houten stapelbed is daar een heel mooi voorbeeld van. Maar ook deze gedeelde kinderkamer mag er zéker wezen, toch?!

Gedeelde kinderkamer met twee huisjesbedden

Gedeelde kinderkamer met twee huisjesbedden

De bedden

In gedeelde kinderkamers zijn de bedden dé grootste uitdaging. Ga je voor twee bedden? Plaats je die tegen elkaar of juist los van elkaar? Of is een stapelbed tóch praktischer in verband met de ruimte? Als je daarover uit bent, dan gaat de rest een stuk makkelijker.

Huisjesbedden

De Poolse architecten hebben voor deze gedeelde kinderkamer ook een super leuk en creatief idee bedacht voor de bedden. Er is hier ruimte genoeg, dus was het mogelijk om voor twee losse bedden te gaan. En vanwege het hoge plafond, was het zelfs mogelijk om twee hoge bedden te nemen in de vorm van een huis met een puntdak. Het zijn twee precies dezelfde bedden die op een meter afstand naast elkaar zijn geplaatst. Bij elkaar lijken de twee bedden één groter huis met ramen en dakramen. Binnen het bed is een stoere wandlamp gemonteerd. Dat effect wordt nóg groter als deze lampen aan staan.

Gedeelde kinderkamer met twee huisjesbedden

Tegen de andere grote wand in deze kinderkamer is een grote maatkast gebouwd. Een grote grijze maatkast met heel veel opbergkasten voor van alles en nog wat. Wat ik hier wel mis, en bijvoorbeeld wel in de andere gedeelde kinderkamer aanwezig is, zijn leuke accessoires en speelgoed. Denk aan een leuke tipi tent, een schommel, een krijtbord, noem maar op.

Gedeelde kinderkamer met twee huisjesbedden

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou

1 Comment

  • Reply
    Exotische babyspeelkamer | Inrichting-huis.com
    25 mei 2017 at 11:00

    […] jullie de gedeelde kinderkamer nog met de twee huisjesbedden? Dat was de kinderkamer die door architectenbureau Mode:lina is ontworpen. Vandaag wil ik een […]

  • Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.