Leuke wooninspiratie & interieur ideeën voor de inrichting van je huis en tuin | inrichting-huis.com

cesta-lamp
Lampen

Cesta lamp


De mooie Cesta lamp ben ik al een aantal keren eerder tegengekomen in de woningen bij de Zweedse makelaar Fantastic Frank. Ik vond het toen al een prachtige lamp. Laatst kwamen we de lamp tegen in de super leuke winkel Pantoufle gelegen aan de Pannekoekstraat in Rotterdam. We zouden de Cesta lamp misschien wel in onze nieuwe woning willen hebben. Als vloerlamp bij de bank of op de tv meubel in de woonkamer of op de vloer in één van de slaapkamers beneden.

cesta-lamp

cesta-lamp-2

Klassieke vloerlamp

Je zou het misschien niet zeggen, maar de Cesta lampis meer dan vijftig jaar geleden in 1962 ontworpen. Het is een iconische lamp, ontworpen door ontwerper Miguel Milá. De Spaanse ontwerper behoort tot de pioniers van de generatie uit de jaren ’50. Het is eigenlijk een handgemaakte lantaarn met met een minimalistisch stijlvol ontwerp, gemaakt met een lichte houten frame en een ovalen mat witte kap. Met behulp van de hendel is de lamp bovendien makkelijk te verplaatsen.

De Cesta lamp heeft ook nog een zusje, genaamd Cestita lamp, wat een kleinere variant is van de Cesta. De kleinere Cestita lamp is super leuk voor op het nachtkastje in de slaapkamer!

Formaat van de Cesta lamp:: Ø 33, h 44, h met hendel 57 cm
Formaat van Cestita: Ø 22, h 29, h met hendel 36 cm

cestita-lamp

cesta-lamp-vensterbank

cestita-lamp-op-kast

cestita-lamp-kast

cestita-lamp-nachtkastje

cesta-lamp-kruk

cesta-lamp-3

cesta-lamp-4

Bron: Thefinestore.com | Atmine.com | Santacole.com | Thedesignchaser.com

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou

No Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.