Leuke wooninspiratie & interieur ideeën voor de inrichting van je huis en tuin | inrichting-huis.com

stoer-mini-studio-appartement-van-15m2-2
Binnenkijken Modern interieur Scandinavisch interieur

Stoer mini studio appartement van 15m2


Hoe meer ik binnen heb gekeken in hele kleine appartementen en er ook over blog, hoe leuker ik ze vind. Appartementen van 50m2 is redelijk klein, appartementen van 30m2 zijn eigenlijk mini en we hebben hier zelfs binnen gekeken in een klein appartement van slechts 28m2. Vandaag gaan we zelfs nog een stukje verder, want we gaan binnenkijken in een super mini studio appartement van slechts 15m2!

stoer-mini-studio-appartement-van-15m2

stoer-mini-studio-appartement-van-15m2-2

Underlayment meubels

Dit kleine mini studio appartement is gelegen op de bovenste verdieping van een oud complex in Parijs. Voorheen was het appartement super gedateerd en lelijk, maar de interieurontwerpers van Franse interieur ontwerp bureau Batiik Studio hebben er iets geweldigs van gemaakt met mooie stoere materialen zoals de gietvloer, witte wanden en underlayment platen.

Opbergruimte in een klein appartement

Iets waar heel erg rekening mee gehouden moest worden bij het ontwerp en inrichting van dit appartement was de schuinde muur. Deze schuine muur maakt de ruimte namelijk nog iets uitdagender dan het eigenlijk al is. De dakramen zijn bewaard gebleven zodat het appartement voldoende natuurlijk zonlicht binnenkrijgt. En onder deze schuine muur is over de gehele lengte inbouwkasten gebouwd met enorm veel opbergruimte.

inbouwkast-underlayment

kleine-witte-open-keuken-klein-appartement

Voor mensen die klein wonen, is veel opbergruimte van groot belang. Dat geldt ook voor de bewoners van dit mini appartement. Daarom zijn er naast de inbouwkasten onder de schuine wand nog een extra inbouwkast van underlayment platen gebouwd aan de korte muur. Omdat je daar wel in de hoogte tot aan het plafond kunt werken, heb je ook aan die kant heel vele opergruimte.

Bed-bank-combinatie onder keuken

Zoals gezegd is 15m2 echt heel weinig. Omdat de bewoners tóch een keuken, een slaapkamer, een badkamer en een woonkamer met een eethoek en zelfs een werkplek, hebben de interieurontwerpers iets heel bijzonders bedacht. Ze hebben namelijk een modulaire meubel ontworpen, die in een bed, bank en eettafel kan transformeren.

schuifdeur-badkamer-klein-appartement

kleine-witte-open-keuken-klein-appartement

barkrukken-bartafel-open-keuken

Er is een platform gebouwd van dezelfde underlayment platen waar de keuken op is geplaatst, terwijl de bed-bank-combinatie in en uit het platform geschoven kan worden. Als deze combinatie onder het platform geschoven is, wordt er plaats gemaakt voor de uitklapbare eettafel voor vier personen. Aan de ene kant kan er plaats genomen worden aan twee krukjes, terwijl de andere kant gezeten kan worden op hogere barkrukken.

bed-bank-combinatie-uitschuifbaar

Kleine praktische badkamer

Dan heb je nog de badkamer. De badkamer is natuurlijk ook super klein, maar net als de rest super praktisch en stijlvol ingericht. Ze hebben hier bijvoorbeeld gekozen voor een praktische schuifdeur.

In tegenstelling tot de lichte gietvloer en de witte muren in het woongedeelte, zijn de muren aan de buitenkant van de badkamer volledig zwart.

underlayment-badkamer-meubel

schuifdeur-badkamer-klein-appartement

Hieronder zie je de before foto’s!

klein-appartement-verbouwing-before-after

klein-appartement-verbouwing-before-after-6

klein-appartement-verbouwing-before-after-5

klein-appartement-verbouwing-before-after-4

klein-appartement-verbouwing-before-after-3

klein-appartement-verbouwing-before-after-2

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou

No Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.