Leuke wooninspiratie & interieur ideeën voor de inrichting van je huis en tuin | inrichting-huis.com

fakro dakramen
Wooninspiratie

Fakro dakramen


Overweeg jij Fakro dakramen te laten plaatsen in jouw huis of kantoor? Op deze pagina vind je alle informatie die je nodig hebt om te beslissen welk dakraam het beste geschikt is voor jouw en jouw huis, inclusief verschillende soorten en varianten, mogelijkheden prijzen. Lees snel verder!

Bij dakramen denk je misschien als eerst aan Velux, maar er zijn ook andere merken die hele goede dakramen maken. Fakro is daar een mooi voorbeeld van, die in opgericht 1991 is en een innovatieve en snelgroeiende fabrikant van dakramen geworden is, met momenteel 15% van de wereldwijde markt. Daarmee heeft Fakro dus de tweede plek bemachtigd, direct achter Velux.

Met een mega groot aantal verschillende soorten dakramen kan het een flinke uitdaging zijn om te bepalen welk dakraam het beste is voor jou en jouw huis. Fakro dakramen worden gecategoriseerd afhankelijk van vele factoren. Deze omvatten hun openingsstijl, het materiaal waaruit ze zijn gemaakt en de glassoorten die ze kunnen bevatten. Hieronder vind je een overzicht van de verschillende soorten Fakro dakramen en de opties waar je uit kunt kiezen.

Een enkele Fakro dakraam kan vaak al voldoende zijn, zoals in deze kinderkamer.

Een enkele Fakro dakraam kan vaak al voldoende zijn, zoals in deze kinderkamer.

1. Tuimeldakramen

De Fakro tuimeldakramen zijn het meest populaire type Fakro dakraam. Door het goed ontworpen middenscharnier kan het dakraam in verschillende standen worden geopend, waardoor de hoeveelheid verse lucht die in de kamer kan worden aangezogen, wordt vergroot. Bovendien kan het dakraam 180° worden gedraaid en vergrendeld, zodat de buitenraam eenvoudig en veilig kan worden gereinigd. Dergelijke tuimeldakramen worden bediend met een tweedelig scharnier.

Omdat de luchtinlaat aan de bovenkant van het raam is geplaatst, hebben Fakro dakramen een 6% groter oppervlak in vergelijking met ramen van vergelijkbare grootte die door andere fabrikanten zijn gemaakt. Hierdoor maximaliseren ze de hoeveelheid natuurlijk licht in een ruimte.

De tuimeldakramen van Fakro zijn in verschillende standaard formaten verkrijgbaar, variërend van 55cm x 78cm tot 134cm x 140cm.

Eigenschappen:

  • Vervaardigd in grenen, vacuüm geïmpregneerd en gecoat met witte acrylverf.
  • Handgreep op het onderste deel van de vleugel geplaatst voor eenvoudige bediening en open in twee standen vastgezet.
  • Geschikt voor daken met een hellingshoek tussen 15° en 90°.
  • Breed scala beschikbaar aan accessoires.
In deze slaapkamer zijn twee Fakro tuimeldakramen naast elkaar geplaatst.

In deze slaapkamer zijn twee Fakro tuimeldakramen naast elkaar geplaatst.

Kunststof

Naast het Fakro tuimeldakraam van blank afgelakt hout (FTP-V) en een wit afgelakt houten FTW-V) variant, is er ook een kunststof tuimeldakraam verkrijgbaar. Deze vochtbestendige tuimeldakramen zijn ontworpen voor gebruik in ruimtes met een verhoogde luchtvochtigheid, zoals badkamers of keukens, die ook perfect passen bij oude, historische en traditioneel ogende gebouwen. Kenmerkend is de schuifbalk in het midden van het raam en zwarte (vergelijkbaar met RAL 9005) metalen bekleding op het raam en gootstuk dat is ontworpen om te passen bij traditionele gebouwen.

Door gebruik te maken van de Fakro schuifbalk behoudt het dakraam het unieke historische karakter van het gebouw van buitenaf en creëert het een comfortabel en modern interieur.

De constructie zorgt voor een zeer goede stabiliteit en beschermt profielen tegen kromtrekken. Het raam gebruikt ook een nieuw aluminium profiel om het glas vast te houden. Het profiel past perfect bij de buitenkant van het raam en zorgt voor een lange levensduur van het product.

Het dakraam is duurzaam, bestand tegen corrosie en weersinvloeden en vereist minimaal onderhoud. Het materiaal waarvan het raam is gemaakt, neemt geen vocht op en is zeer goed bestand tegen zuren en alkaloïden.

De vochtbestendige Fakro dakramen van kunststof zijn super geschikt voor de badkamer.

De vochtbestendige Fakro dakramen van kunststof zijn super geschikt voor de badkamer.

Codes:
FTP – Hoge kwaliteit grenen frame, met een grenen interne afwerking.
FTW – Hoogwaardig grenen frame, met witte acrylverf aan de binnenkant.
FTU – Hoogwaardig grenen frame, driedubbele coating van wit polyurethaan voor een gladde, strakke interne afwerking
PTP – Meerkamer wit PVC-profiel Frame, met versterkte stalen kern. Strakke witte interne afwerking.

Prijs: vanaf € 263,70 inclusief BTW.

2. Uitzet-tuimeldakramen

De Farko uitzet-tuimeldakramen zijn voorzien van twee onafhankelijke openingsmechanismen. Het dakraam kan via de bovenzijde en via het middenscharnier naar buiten worden geopend. Door de naar buiten openende functie kan het dakraam in elke positie van 0 tot 35 graden worden geopend, wat een gemakkelijke benadering van het geopende raam mogelijk maakt.

De zwenkfunctie maakt het mogelijk het raam 180 graden te draaien, wat handig is bij het reinigen van de buitenruit. Het nieuw gepatenteerde bedieningsmechanisme garandeert volledige stabiliteit van het raam. De openingswijze kan worden geschakeld met de preSelect schuifschakelaar in het kozijn, toegankelijk als het raam open staat. De FAkro uitzet-tuimeldakramen hebben een modern, veilig, functioneel en eenvoudig te bedienen ontwerp.

De Fakro uitzet-tuimeldakramen zijn verkrijgbaar in verschillende standaard formaten, variërend van 55cm x 98cm tot 134cm x 98cm.

Eigenschappen:

  • Eenvoudige bediening door het gebruik van de handgreep op het onderste deel van het dakraam.
  • Handgreep voorzien van tweetraps microventilatie.
  • V40P automatische luchtinlaat zorgt voor een gezond microklimaat op zolder en bespaart energie.
  • Eenvoudige reiniging van de buitenruit en eenvoudige montage van zonneschermen – dankzij de grendel die het dakraam blokkeert, is de vleugel 180 graden gedraaid.

Codes:
FPP – Hoge kwaliteit grenen frame, met een grenen interne afwerking.
FPW – Frame van hoogwaardig grenenhout, met witte acrylverf aan de binnenkant.
FPU – Hoogwaardig grenen frame, driedubbele coating van wit polyurethaan voor een gladde, strakke interne afwerking

Prijs: vanaf € 473,30 inclusief btw

Dankzij de twee Fakro uitzet-tuimeldakramen onvangt dit thuiskantoor een heerlijke lichtinval.

Dankzij de twee Fakro uitzet-tuimeldakramen onvangt dit thuiskantoor een heerlijke lichtinval.

Elektrische dakramen

Bij het kopen van een dakraam kan je vaak kiezen tussen handmatige bediening of elektrische bediening. Hoewel elektrische dakramen een stuk duurder zijn, kan deze investering soms absoluut de moeite waard zijn. Naast optimale bedieningsgemak, zijn elektrische dakramen in sommige situaties de enige praktische oplossing – bijvoorbeeld als je dakraam heel hoog is vanwege een heel hoog plafond.

De Elektrische dakramen van Fakro zijn voorzien van een kettingmotor, voeding, regensensor en zender voor de afstandsbediening. Daarnaast hebben ze ook een aansluiting voor één elektrische binnenzonwering en één elektrische buitenzonwering. Ee ander groot voordeel is dat de elektrische dakramen een regensensor hebben dat het dakraam automatisch sluit als het regent. Voor een handmatige bediening zit er een handgreep aan de binnenzijde, tussen de motor en het kozijn. Naast de elektrische bediening, kunnen de elektrische dakramen ook handmatig bediend worden met behulp van de handgreep.

Prijs: € 794,49 inclusief btw

Optimale bedieningsgemak met de elektrische dakramen van Fakro.

Optimale bedieningsgemak met de elektrische dakramen van Fakro.

Z-wave

Fakro heeft zijn dakramen uitgerust met een revolutionair radiocommunicatiesysteem genaamd Z-Wave. Dit is een draadloos protocol dat wordt gebruikt voor communicatie tussen huishoudelijke apparaten. Daarmee kan je één netwerk creëren door een scala aan elektrische apparaten te combineren zoals: verlichting, thermostaten, alarmen, computers, telefoons, airconditioning en elektrische ramen en zonwering. Momenteel zijn er meer dan 200 fabrikanten van elektrische huishoudelijke apparaten aangesloten bij het Z-Wave-systeem (onder andere: Intel, Panasonic, Apple, General Electric).

Elk elektrisch apparaat van FAKRO bevat zijn eigen elektronische module waarin de Z-Wave-chip is verwerkt. Dit maakt het creëren van draadloze netwerken mogelijk en de mogelijkheid om apparaten met de Z-Wave-module te bedienen met een draadloos toetsenbord, afstandsbediening, mobiele telefoon of in de toekomst via internet.

Het Z-Wave systeem is eenvoudig te installeren, uit te breiden en te beheren. De installatie van het systeem vereist geen regeleenheden of het aanbrengen van draden tussen elektronische apparaten. Dit betekent een aanzienlijke vermindering van de installatiekosten en -tijd, terwijl het de gebruiker maximaal gemak biedt. Het kan zowel in gebouwen in aanbouw als in reeds opgeleverde gebouwen worden geïnstalleerd.

Een Fakro dakraam zorgt voor zowel licht als frisse lucht in deze badkamer.

Een Fakro dakraam zorgt voor zowel licht als frisse lucht in deze badkamer.

Solar – zonne-energie

Fakro biedt ook elektrische dakramen die werken op basis van zonne-energie, de zogenaamde solar dakramen. het zonnepaneel is verwerkt aan de aan de buitenzijde in het profiel. Deze vangt zonne-energie op, waarmee het dakraam elektrisch te bedienen is met de bijgeleverde afstandsbediening. Super duurzaam dus!

Micro-wifi

Wil je jouw dakramen op afstand met je mobiele telefoon kunnen bedienen? Dat kan dankzij micro-wifi, de nieuwste toevoeging van Fakro, die werkt op bais met de gratis te downloaden app wBox. Het enige wat je dan nog nodig hebt is een wifi-verbinding.

Beglazing

Als het om ramen gaat, of het nou gaat om normale ramen of dakramen, speelt het glas natuurlijk een belangrijke rol. Fakro kan je dan ook verschillende soorten beglazing kiezen voor elk soort dakraam, varierend van gehard dubbel glas tot ruisonderdrinkkings – driedubbel glas:

U3 – Gehard glas – Dubbel glas
U6– Gehard glas – Drievoudig geglazuurd
U8 – Gehard glas – Viervoudig geglazuurd
P2 – Gelaagd veiligheidsglas – Dubbel glas
P5 – Gelaagd glas – Driedubbel glas
O2 – Verduisterd veiligheidsglas – Dubbel glas
R1 – Ruisonderdrukkingsglas – Dubbel glas
R3 – Ruisonderdrukkingsglas – Driedubbel glas

Bekijk ook:
Aluminium kozijnen
Houten of kunststof kozijnen
Zwarte kozijnen

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou

No Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.