Leuke wooninspiratie & interieur ideeën voor de inrichting van je huis en tuin | inrichting-huis.com

zelf wespennest verwijderen
Tuin inspiratie

Kun je zelf een wespennest verwijderen?


Een wespennest aan of rondom je huis is erg vervelend en daar wil je het liefst zo snel mogelijk vanaf. Kun je dit zelf doen? En hoe moet je dat dan aanpakken? Dat leggen we je in deze blogpost uitgebreid uit.

Hoe weet je of je een wespennest hebt?

Een wespennest hangt of ligt vaak op een beschutte, warme plek. Het kan dus best voorkomen dat je in het begin helemaal niet doorhebt dat je een wespennest hebt, omdat de koningin deze goed verstopt heeft. Een wespennest kun je tegenkomen op zolder, in een ongebruikte kamer, in de schoorsteen, aan de dakgoot, in een schuur of aan een boom in de buurt van je huis. Als je veel wespen rondom je huis ziet vliegen, is het handig om ze te volgen en op zoek te gaan naar hun nest.

Let wel op: je mag alleen een wespennest verwijderen als deze zich dichtbij je huis bevindt. Als je een wespennest tegenkomt in de natuur, moet je deze gewoon laten hangen.

Het nest verwijderen

Heb jij het wespennest gevonden en wil je deze graag verwijderen? Bij een beginnend wespennest kun je dat gewoon zelf doen! Volg daarvoor onderstaand stappenplan.

  1. Trek beschermende kleding aan en dikke handschoenen. De kleding moet echt je hele lijf bedekken, dus ook je nek, je polsen en je enkels.
  2. Giet daarna kokend water over het wespennest heen, dit roeit de wespen in een keer uit. Zit het wespennest te hoog? Dan moet je deze proberen voorzichtig los te snijden met een scherp mesje. Vervolgens laat je het wespennest dan in een emmer met kokend water vallen.
  3. Vind je deze opties wat eng? Gebruik dan een speciale wespenspray om het nest uit te roeien.

Je belangrijkste doel is de wespenkoningin. Als je deze niet direct uitschakelt, kan zij later op een andere plek weer een nieuw nest beginnen, waardoor jij met de problemen blijft zitten.

wespennest laten verwijderen

Professionele hulp

Hangt het wespennest heel hoog of op een gevaarlijke plek? Of ben jij allergisch voor wespensteken? Schakel dan professionele hulp in om het wespennest te verwijderen. De professionele ongediertebestrijder brengt eerst het probleem in kaart. Waar bevindt het nest zich en welke materialen zijn er nodig om het nest te verwijderen. En spuit vervolgens een gif in het nest. Dit gif doodt binnen enkele dagen alle wespen, waarna het nest veilig verwijderd kan worden. Zo ben je binnen een week van je wespennest af.

Bekijk ook:
36x Tuin ideeën

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou

No Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.