Leuke wooninspiratie & interieur ideeën voor de inrichting van je huis en tuin | inrichting-huis.com

mooi vloerkleed woonkamer
Wooninspiratie

Een nieuwe look in de woonkamer: vloerkleed kopen


Een bijpassend kleed voor elke ruimte. Creëer de look die jij wil met verschillende soorten vloerkleden. Of je je interieur nu een nieuwe look wil geven of jouw huidige interieur wil versterken, het kan allemaal. Niet alleen binnen maar ook buiten. In elk formaat, kleur of materiaal kun je wel een vloerkleed kopen om jouw huis af te maken. Graag vertellen we je meer over een stukje geschiedenis, verschillende soorten vloerkleden, waarom een vloerkleed zo’n goede aankoop is, de voordelen en vloerkleden voor buiten.

Geschiedenis van het vloerkleed

Een statussymbool, dat is hoe tapijt als vloerkleed vroeger gezien werd. Tapijt was lastig te verkrijgen totdat de productietechnieken in de 18e eeuw efficiënter werden. Dit was het moment dat vloerkleden toegankelijk werden voor iedereen. Vloerkleden zijn sfeerbepalend en praktisch, de ideale combinatie in elke woning.

Verschillende soorten vloerkleden

Kies uit verschillende soorten vloerkleden. Bijvoorbeeld hoogpolige vloerkleden voor een warme look en comfort. Kindervloerkleden om de kamer van jouw kind helemaal compleet te maken of een buitenkleed om de sfeer van binnen naar buiten door te trekken. De keuze is groot. Hieronder een aantal verschillende soorten vloerkleden waar je uit kan kiezen:

  • Hoogpolige vloerkleden
  • Jute vloerkleden
  • Buitenkleed
  • Ronde vloerkleden
  • Kindervloerkleden

groot vloerkleed woonkamer

Waarom een vloerkleed?

Maak de kamer één, zorg dat de meubels en de ruimte één geheel worden. Een vloerkleed kan er voor zorgen dat verschillende stijlen één worden. Het voorkomt dus een onrustig beeld in jouw huis, het verbindt meubels met elkaar. Het is dus van essentieel belang. Kies uit verschillende vormen, afmetingen, materialen en kleuren om jouw perfecte kleed te vinden.

hoogpolig vloerkleed woonkamer

Voordelen van een vloerkleed

Woon je in een flat of appartement? Dan is een vloerkleed een onmisbare accessoire in jouw woning. Een vloerkleed dempt geluid, hoeveel geluid het dempt ligt aan de dikte van het kleed. Hoe dikker het vloerkleed dus is hoe minder gehorig het zal zijn voor de onderburen.

Daarnaast is het een ideale accessoire voor mensen die het liefst elk jaar hun huis een nieuwe look geven. Kleden zijn vaak relatief goedkoop en zijn makkelijk te vervangen, speel dus met materialen en creëer steeds weer een andere look. Tot slot is het ook nog eens heel erg praktisch. Een vloerkleed voorkomt koude voeten op een laminaat- of PVC vloer in de winter.

laagpolig vloerkleed woonkamer

Voor binnen- en buiten

Geef jouw tuin een make-over en leg ook hier een mooi vloerkleed neer. Let op, in de tuin zijn er wel een aantal aanvullende factoren waar je rekening mee moet houden. Het kleed moet opgewassen zijn tegen verschillende weersomstandigheden, van weer en wind tot volle zon. Ook bij aanschaf van een vloerkleed in de tuin is het verstandig op te letten op het kleurpalet van de tuinmeubels en planten. Kies daarnaast een vorm kleed, bijvoorbeeld een vierkante, een rechthoek, een rond kleed of combineer verschillende vormen voor een speels effect. Het materiaal kun je beslissen op basis van de locatie van het kleed, ligt het onder een overkapping of niet? Is dit wel het geval dan kan in de meeste gevallen elk soort vloerkleed, anders is het verstandig te kiezen voor een echt polypropyleen/ polypropeen buitenkleed.

tuinkleed gestreept terras tuin

 

Bekijk ook:
Zo gebruik je een rond vloerkleed
Kleine woonkamer inrichten? 12x Tips!
Woonkamer ideeën

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou

No Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.