Leuke wooninspiratie & interieur ideeën voor de inrichting van je huis en tuin | inrichting-huis.com

interieur en architectenstudio creeert een nieuw kantoor aan huis vanwege covid-19
Binnenkijken Kantoorinrichting

Interieur- en architectenstudio creëert een nieuw kantoor aan huis vanwege COVID-19


In de afgelopen twee zijn het aantal thuiswerkplekken natuurlijk in een rap tempo gestegen, maar heb jij weleens nagedacht om een kantoor in je huis in te richten? Ontwerpersduo Samer Shaath en Kevin Chan van interieur- en architectenbureau NIVEK REMAS deden dat wel, en hebben dat op een hele bijzondere manier gedaan. Benieuwd geworden? Kijk dan snel verder en raak geïnspireerd!

In de loop van de coronaviruspandemie hebben zich enkele radicale veranderingen in de werkomstandigheden van bedrijven voorgedaan. De hele wereld, indien het niet anders kan, moest vanuit huis werken. In deze bijzondere periode, hebben veel bedrijven en hun medewerkers bewezen dat op afstand werken heel goed mogelijk is. Dit heeft ertoe geleid dat, ondanks dat iedereen weer naar kantoor mag en kan, veel bedrijven besloten hebben om het thuiswerken in ieder geval een optie blijft.

Het thuiswerken gedurende de pandemie, was ook de reden waarom interieur- en architectenbureau NIVEK REMAS uit Toronto, van ontwerpersduo Samer Shaath en Kevin Chan, een heel bijzonder project hebben gerealiseerd. Ze hebben namelijk een nieuw kantoor, van ongeveer 115m2, in hun eigen woning in Cabbagetown ontworpen en ingericht. En het resultaat is geweldig en super inspirerend.

open kantoor in huis twee bureau's

Kantoor aan huis inrichten

Begin 2020 stond de Canadese interieurstudio onder leiding van Kevin Chan en Samer Shaath op het punt een nieuwe kantoorruimte te huren voor het groeiende bedrijf. Deze plannen werden echter belemmerd door door het coronavirus, waarbij de hele wereld genoodzaakt zoveel mogelijk thuis moest werken. Tijdens de lockdowns die van invloed waren op de Canadezen en de daaropvolgende thuiswerknormen, zocht het bedrijf naar manieren om in de toekomst samen te werken, zonder fulltime naar een kantoor te hoeven gaan. Ze herkenden snel de verschuiving in wat een kantoor definieert en hoe die cultuur evolueerde.

Als gevolg daarvan besloot het duo één van hun huizen te renoveren om als kantoor te dienen voor het jonge bedrijf, dat in 2016 werd opgericht. De nieuwe studio werd voltooid in 2021 en is gelegen in een gebied van Toronto genaamd Cabbagetown, net ten oosten van het stadscentrum. Het beslaat in totaal ongeveer 116 vierkante meter in een vrijstaand huis in een woonwijk, en heeft naast mooie en praktische werkplekken ook vaderruimtes, een super mooie en ruime keuken, en een kleine eethoek.

lage kasten achter bureau kantoor

Twee grote bureau’s met acht werkplekken

Vanuit de voordeur kom je binnen in een mooie hal, waar alle muren strak groen zijn geschilderd, en op de drie mooie glazen wandlampen, verder kaal en minimalistisch zijn gelaten. Daar vind je ook het damestoilet en een garderobekast.

Op dezelfde begane grond zijn acht werkplekken ingericht in een open ruimte. Wat meteen opvalt, zijn de ruimtelijkheid en de lichtinval. Aan de achterzijde vind je een moderne glazen schuifpui met veel glas, maar ook vanuit de bovenverdieping, kan het licht doorstromen naar de werkplekken.

tv aan muur boven tv meubel

De werkplekken zijn verdeeld over twee grote bureau’s – mooie donkere eikenhouten bureau’s met acht ergonomische bureaustoelen. En onder elk bureau vind je een groot vloerkleed, die de mooie eikenhouten vloer beschermd tegen het rollen van de bureaustoelen. Over de hele muur zijn lage kasten geplaatst, waar ook spullen bovenop geplaatst kunnen worden. De kale muur daarboven is bovendien mooi gedecoreerd met twee grote lijsten boven elkaar, waarvan de bovenste lijst doorloopt naar de bovenverdieping.

Aan de andere kant van het kantoor kijken een prachtige keuken en eethoek uit op de straat. De ontwerpers gebruikten een donkerder palet van een donkere olijfgroen in de keuken, in zowel de groene keukenkasten als groene muren, die super mooi contrasteren met de carrara wit marmeren werkbladen en keuken achterwand.

eethoek groene muren ronde marmeren eettafel

Chique vergaderruitmte

Een open trap leidt naar de bovenverdieping, waar het team een nieuwe vergaderruimte heeft gecreëerd die enige privacy biedt vanuit de werkplekken. Het is een hele knusse ruimte, met een grote lange tafel, met aan één zijde een comfortabele met een chique fluwelen bank, gecombineerd met stijlvolle eetkamerstoelen aan de andere kant van de tafel. Daarboven is een moderne lineaire hanglamp opgehangen.

Andere voorzieningen van deze woon-kantoorcombinatie zijn onder meer een fitnessruimte en een fietsenstalling voor forenzen in de kelder. De oprichters van Nivek Remas zeiden dat hoewel de nieuwe kantoorruimte de samenwerking bevordert, ze de tijd die ze daar doorbrengen in evenwicht brengen met werken op afstand.

kantoor in huis vergaderruimte

Hybride werken

Ze hebben het volledige hybride model omarmd, met een nieuw kantoor dat creatief bij elkaar komen mogelijk maakt. Het bureau ziet deze ruimte als hun studio voor nog minstens vijf jaar of totdat ze de ruimte ontgroeien. Het is een waarheidsgetrouwe weergave van hun studiowerk en ethos, maar ook een waarheidsgetrouwe weergave van de tijd en hoe terloops gedefinieerde kantoren nu zijn. Veel kantoren proberen meer WFH en informeler te worden met speelse voorzieningen zoals, koffiehoekjes, tafeltennistafels en ruimtes waar je kunt gamen, maar NIVEK REMAS benadert het van de andere kant en maken van een woonruimte meer studio.

Fotografie: Scott Norsworthy

Bekijk ook:
10x Thuiswerken tips
Goede verlichting voor thuiswerkplek
Een professioneel én inspirerend kantoor aan huis creëren?

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou

No Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.