Leuke wooninspiratie & interieur ideeën voor de inrichting van je huis en tuin | inrichting-huis.com

voordelen raamdecoratie zomer
Wooninspiratie

De voordelen van raamdecoratie in de zomer


Gordijnen zorgen voor privacy in de avond en ze verhogen de sfeer in de woning. Daarnaast kunnen gordijnen ook als zonwering dienen. Er zijn tegenwoordig volop mogelijkheden wat betreft design en bediening. Wat zijn eigenlijk de voordelen van raamdecoratie in de zomer? En hoe neem je optimaal controle over zonlicht in huis? Dat en meer lees je op deze pagina.

Wat zijn de voordelen van raamdecoratie in de zomer?

In de winter wordt het vroeg donker, dan zijn gordijnen onmisbaar. Maar in de zomer als het tot na tien uur in de avond licht blijft? Om te beginnen in de ochtend. Met verduisterende gordijnen in de slaapkamer bepaal je zelf of je opstaat bij zonsondergang of nog lekker een keertje omdraait in het weekend. Als je in de middag een voetbalwedstrijd wilt kijken dan sluit je de gordijnen zodat je het beeldscherm beter kunt zien. En als je een klein kind in huis hebt dat slaapt in de middag dan is het fijn om de kinderkamer een uurtje te verduisteren. Met name gordijnen met een lichte tinten weren zonlicht. Dit houdt de ruimte iets koeler en je hebt minder last van UV-straling die bijvoorbeeld je interieur vaal kan maken. Rolluiken aan de buitenzijde houden warmte beter tegen dan met raamdecoratie mogelijk is maar het scheelt zeker.

raamdecoratie zomer rolgordijnen

Meer controle over het licht

Rolgordijnen zijn praktisch en zien er verzorgd uit. Jaloezieën geven je meer controle over het invallend licht maar niet iedereen vindt ze even gebruiksvriendelijk. Met duo rolgordijnen profiteer je van alle voordelen zonder de nadelen. Dit is een type raamdecoratie waarbij er twee lagen stof over elkaar heen bewegen. Er is een verduisterende en een doorzichtige laag. Het materiaal is verdeeld in stroken die je onafhankelijk van elkaar kunt bewegen. Zo kun je de rolgordijnen ‘openen’ voor maximale lichtinval of juist sluiten voor meer privacy en verduistering.

duo rolgordijnen

Maak het jezelf makkelijk met elektrische raamdecoratie

Waar je ook voor kiest, aan gordijnen of koordjes trekken is passé. Ontdek het gemak en comfort die elektrische gordijnen je bieden. Door een motorbuis te installeren wordt de handmatige beweging overgenomen door een motor. Dat klinkt ingewikkeld maar het is juist heel eenvoudig. Kijk op de website van PoweredBlinds Nederland en ontdek alle mogelijkheden. Je kunt dan de gordijnen op afstand bedienen. Met een standaard afstandsbediening of met een app op je smartphone of tablet. Als je alle vensters in huis voorziet van buismotoren dan kun je alle gordijnen in huis tegelijkertijd bedienen. Bijvoorbeeld aan de voorzijde of achterzijde op basis van het zonlicht. Dit kun je automatiseren met een tijdklok of installeer een lichtsensor.

jaloezien raamdecoratie zomer

Smart home raamdecoratie

Er is enorm veel mogelijk met automatische gordijnen, vooral als je dit koppelt met een smart home systeem. Denk aan Siri van Apple of Google Home van Google. Met slimme luidsprekers kun je bijvoorbeeld zeggen “sluit de gordijnen in de slaapkamer”. Je kunt ook scenario’s samenstellen zoals “zon onder, lampen aan, gordijnen dicht”. Je kunt meerdere apparaten van verschillende merken combineren zoals Google Home, Philips Hue en Somfy PoweredBlinds. De mogelijkheden zijn eindeloos!

Leestip: Ontdek alle mogelijkheden van smart home

raamdecoratie plisse modern

Bekijk ook:
Bamboe raamdecoratie
Verduisterende raamdecoratie
Bamboe raamdecoratie

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou

No Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.