Leuke wooninspiratie & interieur ideeën voor de inrichting van je huis en tuin | inrichting-huis.com

Verduisterende overgordijnen
Woonaccessoires

Verduisterende raamdecoratie


Er zijn heel veel verschillende soorten gordijnen. Door alle mogelijkheden, zie je de soms de bomen niet meer door het bos. De belangrijkste vraag die je eerst moet stellen, is wat voor functie het moet hebben. Zijn de gordijnen alleen bedoeld voor privacy? Of is het bijvoorbeeld ook belangrijk dat je een ruimte volledig af wilt sluiten voor lichtinval? In dit laatste geval, wat bijvoorbeeld vaak wenselijk is in de slaapkamer, een werkkamer of een presentatieruimte in een bedrijf, heb je verduisterende raamdecoratie nodig. Verduisterende raamdecoratie kenmerkt zich met een bepaalde stof of materiaal, die ervoor zorgen dat een kamer volledig wordt verduisterd. Vandaag willen we laten zien welke verduisterende raamdecoratie er zijn.

Verduisterende overgordijnen

Het verduisterende effect van overgordijnen wordt bepaald door twee aspecten, namelijk de kleur en de stof. Hoe donkerder de kleur, hoe verduisterender de overgordijnen zijn. Maar eigenlijk is de stof het belangrijkst, met name de dikte van de stof. Hoe dikker de stof, hoe verduisterender het natuurlijk is. Naast de verduisterende werking, biedt verduisterende overgordijnen ook andere voordelen. Het zorgt namelijk ook voor een goede akoestiek en isolatie in de kamer. In de zomer houd je de warmte buiten, terwijl je in de winter juist de kou buiten houdt. Daarmee kan je dus ook op je energierekening besparen. En de stof van de overgordijnen kunnen een ruimte een exclusieve uitstraling geven.

Verduisterende overgordijnen

Verduisterende overgordijnen

Verduisterende plisségordijn

Als je op zoek bent naar plisségordijn, dan is vaak de eerste keuze die je af moet wegen of je lichtdoorlatende of verduisterende plisségordijn wilt hebben. Het verschil is of het één- tweelaagste gordijnen krijgt. En ook voor plisségordijn gordijnen geldt dat de kleur een belangrijke factor is. Daarnaast kan je ook kiezen voor de zogenaamde twee-in-één-modellen. Het voordeel daarvan, is dat je verduisterende dupligordijn combineert met een lichtdoorlatende plisségordijn.

Verduisterende plisségordijn

Verduisterende plisségordijn

Verduisterende plisségordijn

Verduisterende rolgordijnen

Je kunt ook kiezen voor een verduisterend rolgordijn. Het grote voordeel van rolgordijnen ten op zichte van bijvoorbeeld overgordijnen, is dat rolgordijnen een stuk minder ruimte in beslag nemen. Wil je een maximale verduistering, dan kan je zelfs koof en zijprofielen nemen. Deze sluiten de zijkanten af, waardoor ook de lichtkieren worden weggenomen.

Verduisterende rolgordijnen

Verduisterende rolgordijnen

Verduisterende rolgordijnen

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou

No Comments

Leave a Reply