Leuke wooninspiratie & interieur ideeën voor de inrichting van je huis en tuin | inrichting-huis.com

bamboe-jaloezieen
Woonaccessoires

Bamboe raamdecoratie


Raamdecoratie heb je in heel veel soorten, maten en kleuren. Wij hebben zelf gekozen voor een combinatie van overgordijnen in de woonkamer en de master bedroom, en plissegordijnen in de keuken en de kinderkamers. Je kunt er hier meer over lezen. We zijn daar nog steeds erg blij mee, maar duurzaamheid is tegenwoordig een hot topic, en dat deed ons denken aan de bamboe rolgordijnen, die we in de keuken hadden van ons oude appartement. Bamboe is natuurlijk super duurzaam. Door het gebruik van bamboe wordt het broeikaseffect en de klimaatverandering sterk gereduceerd. En bamboe raamdecoratie ziet er heel mooi uit! Het geeft je interieur een bepaalde frisse zomerse sfeer. Alsof je op vakantie bent!

bamboe-jaloezieen

Als je het hebt over bamboe raamdecoratie, dan zijn er twee populaire vormen, namelijk bamboo rolgordijnen en bamboe jaloezieën. Hieronder kan je meer lezen over beide varianten.

Bamboe rolgordijnen

In de keuken van ons oude appartement hadden wij dus bamboe rolgordijnen opgehangen. Het was goedkoop, en we vonden het gewoon leuk eruit zien. De rolgordijnen bestaan uit brede horizontale bamboelatjes, die bij elkaar gehouden door geweven koorden. Doordat er spleten aanwezig zijn, laat het licht door op een hele mooie manier. Bamboe gordijnen zijn overal verkrijgbaar, van de Xenos, tot de Leenbakker, en alle grote bouwmarkten, zoals Gamma, Praxis, Karwei en Hornbach.

Bamboe rolgordijnen

Bamboe rolgordijnen

Bamboe rolgordijnen

Bamboe rolgordijnen

Bamboe jaloezieën

Jaloezieën zijn één van de populairste vorm van raamdecoratie. Kunststof jaloezieën en houten jaloezieën zijn erg gewild, maar heel veel mensen weten niet van het bestaan van bamboe jaloezieën. Het heeft de mooie natuurlijke uitstraling van hout, maar geeft zelfs nog net iets meer warmte en sfeer in huis. De houten latten zijn iets lichter en dunner, waardoor de pakkethoogte een stuk kleiner is. Hierdoor zijn bamboe jaloezieën op maat ideaal voor boven een raam of zelfs een deur.

Bamboe jaloezieën

Bamboe jaloezieën

Bamboe jaloezieën

Bamboe jaloezieën

Bamboe jaloezieën

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou

1 Comment

  • Reply
    Lisa van Hoof - Bio-ecolgisch consulent
    21 oktober 2018 at 03:52

    even ter aanvulling: bamboe is alleen duurzaam als het én FSC geteeld is, én niet uit verweggistan wordt overgevlogen of per boot komt (ecologische voetafdruk!) én de lijm die de bamboestroken bij elkaar houdt een niet-chemische variant zonder VOS (vluchtige organische stoffen) is. Het woordje duurzaam is tegenwoordig erg hip, maar je bamboe raambekleding is net zo schadelijk voor het milieu als ie op een onverantwoorde wijze wordt geproduceerd, samengesteld en getransporteerd. Laat nu de goedkope varianten bij je lokale doe-het-zelf winkel juist de niet zo duurzamen zijn. Goede poging met het artikel maar slechte research 😉

  • Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.