Leuke wooninspiratie & interieur ideeën voor de inrichting van je huis en tuin | inrichting-huis.com

Wooninspiratie

Onze raamdecoratie


Raamdecoratie is erg belangrijk in huis. Het zorgt niet alleen voor privacy in huis, maar het houdt ook het licht tegen. Daarnaast kan raamdecoratie ook een isolerende functie hebben. Vooral in de winter heb je daar heel veel profijt van. Er zijn heel veel verschillende vormen van raamdecoratie. Het kan soms dan ook een hele uitdaging zijn om dé perfecte vorm van raamdecoratie voor jouw woning te vinden. Dat gold ook voor ons. Vandaag wil ik laten zien wat voor raamdecoratie wij voor ons huis hebben gekozen.

Veel ramen en deuren

We hebben heel veel ramen in onze woning, grote ramen, en ook openslaande deuren met grote ramen. In combinatie met een ligging, profiteren wij van enorm van natuurlijke lichtinval in huis. Dat is natuurlijk super fijn, want we zouden niet in een donker huis willen wonen. Dit betekent echter wel dat goede raamdecoratie een hele belangrijke rol speelt.

Plisségordijnen

Voor onze woning hebben wij gekozen voor verschillende vormen van gordijnen. Voor de keuken hebben we gekozen voor plisségordijnen. Eenvoudige witte lichtdoorlatende plisségordijnen. Deze konden mooi gecombineerd worden met het originele gekleurde glas in laad aan de bovenkant. Voor de twee kinderkamers, waar de ramen iets kleiner zijn, hebben we gekozen voor verduisterende plisségordijnen. Hetzelfde geldt ook voor het stukje beloopbaar glas in de kinderkamer. Deze plisségordijnen kunnen geopend en gesloten worden met een bijgeleverde stok.

Verduisterende overgordijnen

Voor de woonkamer en de master bedroom, waar we hele grote ramen, en ook openslaande deuren naar de tuin hebben, hebben we gekozen voor overgordijnen. Dikke taupe gekleurde en verduisterende gordijnen, die de slaapkamer en woonkamer ook een stuk sfeervoller en knusser maken. Het was een hele uitdaging om gordijnen te vinden die helemaal voldoen aan onze wensen en eisen. Uiteindelijk hebben we de gordijnen bij Karwei gehaald. Ze hebben daar standaard formaten, maar het plafond in de woonkamer erg hoog is, hebben we ze volledig op maat laten maken. We zijn er nog steeds heel erg blij mee!

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou

No Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.