Leuke wooninspiratie & interieur ideeën voor de inrichting van je huis en tuin | inrichting-huis.com

klemlamp
Industrieel interieur Lampen Modern interieur Scandinavisch interieur Woonaccessoires Wooninspiratie

De klemlamp


Ik heb het hier over harmonicalampen gehad, over industriële wandlampen, over de Potence lamp, noem maar op. Maar waar ik het nog nooit over heb gehad, terwijl het een echt hot item is, is de klemlamp. De klemlamp is zoals het woord al suggereert, een lamp met een klem. Je kunt de lamp dus ergens aan vastklemmen. Verrassend he? Ja, wel als je in de inspiratie voorbeelden ziet waar je de klemlamp aan vast kunt klemmen.

klemlamp

klemlamp

Aan een plank

De plank is misschien wel de meest logische plek voor de klemlamp. Dit kan een enkele boekenplank zijn of een plank die onderdeel is van een boekenkast of rek. Een plank boven het bed is bijvoorbeeld een hele populaire klemlamp spot. Op die manier kun je de lamp als nachtlampje gebruiken. Een andere populaire plek voor de klemlamp is de werkplek of kantoor.

klemlamp

klemlamp

klemlamp

klemlamp

Aan een ladder

Waar een houten ladder wel allemaal niet goed voor is. Naast de functie als handdoekenrek, tijdschriftenrek of kledingrek, kan je de ladder dus ook gebruiken om je klemlamp aan vast te maken.

klemlamp

klemlamp

Aan een hoofdsteun van het bed

Niet iedereen heeft een bed met een hoofdsteun. En niet iedereen heeft een hoofdsteun die geschikt is voor een klemlamp. Maar hieronder heb ik een mooi klemlamp-proof DIY hoofdsteun gevonden van underlayment. Stoer!

klemlamp

Aan een leiding

Leidingen wil je het liefst niet in het zicht hebben. Dat geldt voor het gehele interieur. Je wilt dus eigenlijk alle leidingen zoveel mogelijk wegwerken achter de muren. Mocht je tóch nog leidingen in het zicht hebben, dan zijn er gelukkig leuke ideeen om ze leuk te decoreren. Met een klemlamp bijvoorbeeld!

klemlamp

Aan een fotolijst

Deze spot is misschien wel het meest opvallend. Hoe kom je op het idee om een klemlamp vast te klemmen aan een fotolijst? Via ons dus!

klemlamp

Klemlampen kan je overal kopen. IKEA heeft bijvoorbeeld een hele mooie klemlamp in de Ranarp serie. Maar ook de populaire bouwmarkten zoals Gamma, Karwei of Praxis hebben stoere industriële klemlampen in hun assortiment.

Bron: Apartmentherapy.com | Thedesignchaser.com

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou

2 Comments

 • Reply
  Slaapkamer met blauwe muren en underlayment inloopkast | Inrichting-huis.com
  25 augustus 2016 at 11:00

  […] potje en een kunstwerk op geplaatst, maar de plank wordt ook gebruikt om de twee stoere zwarte klemlampen aan te […]

 • Reply
  Fijn klein wonen in een appartement van 28m2 | Inrichting-huis.com
  18 december 2016 at 11:00

  […] prints die middels klemmen aan de muur hangen, een waaier, een open wandkast met daaraan een klemlamp, noem maar op. Ja, dit oogt wat druk, maar tegelijkertijd is het ook super […]

 • Leave a Reply

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.