Leuke wooninspiratie & interieur ideeën voor de inrichting van je huis en tuin | inrichting-huis.com

casa scott symfonie van contrasten harmonie in modern interieurontwerp
Binnenkijken Modern interieur

Casa Scott – Symfonie van contrasten: harmonie in modern interieurontwerp


Kom binnenkijken in Casa Scott, een zorgvuldig gerestaureerde woning gelegen in Mérida, het culturele hart van Mexico. Dit traditionele huis is vakkundig vervaardigd door Park Estudio en combineert naadloos aloude esthetiek met minimalistische elegantie. De vernieuwde indeling met één niveau is geoptimaliseerd voor natuurlijke verlichting en ventilatie en straalt rust en sereniteit uit.

Casa Scott is een oud huis in Merida, Yucatan, dat is gerestaureerd en gerenoveerd met de bedoeling de geschiedenis en persoonlijkheid te behouden. Er zijn minimale wijzigingen aangebracht aan het interieur om voldoende natuurlijke verlichting en ventilatie te bereiken.

De woonkamer, keuken en eetkamer zijn gebieden met een groot potentieel die zijn verbeterd om hun schoonheid te tonen. Er is een open verbinding gecreëerd tussen deze ruimtes en het grote raam dat uitkijkt op het terras om een ontspannen en gezellige sfeer te creëren.

mediterrane tuin wit huis

Praktische indeling

De indeling van het huis werd aangepast om het functioneler te maken en aangepast aan de behoeften van het gezin dat het zou bewonen, en het huis werd op één niveau ontwikkeld om het beter toegankelijk te maken. Er zijn twee slaapkamers in het huis, de grootste heeft uitzicht op de straat en een leesruimte naast het raam om interactie tussen binnen en buiten mogelijk te maken. De gastenkamer heeft een directe verbinding met het terras om de interactie tussen binnen en buiten te bevorderen en een meer open en ruime omgeving te creëren.

De harmonieuze relatie tussen het interieur en de buitenkant van het pand maakt Casa Scott tot een oase in het hart van Merida. Het zwembad is een temperatuurregelaar die, in combinatie met de wind, helpt de omgeving op de warmste dagen af te koelen, en samen met de selectie van texturen, kleurenpalet en vegetatie bijdraagt aan het creëren van een ontspannen en verfrissende sfeer.

warme kleuren woonkamer open keuken

ronde glazen eettafel houten eetkamerstoelen

Gevoel van harmonie en balans

In het hedendaagse interieurontwerp speelt het samenspel van kleur, textuur en vorm een cruciale rol bij het creëren van een gevoel van harmonie en balans. De warmte die uitstraalt van de greige muren, harmonieert naadloos met de beton cire vloer, een materiaal dat bekend staat om zijn duurzaamheid en toch aardse uitstraling. Dit fundament van warme kleuren en texturen dient als een canvas voor de donkere meubelstukken die het huis sieren. De zwarte bank, het bijzettafeltje, de salontafel en het dressoir vormen een krachtig contrast, waardoor elke ruimte een gevoel van diepte en karakter krijgt.

loungestoelen in slaapkamer

Het gevoel van rijkdom en luxe komt naar voren in de keuken, waar donkere notenhouten kasten schitteren naast een glanzend zwart marmeren werkblad. Dit notenhout, met zijn rijke nerven en tinten, wordt herhaald in de maatwerkkasten van de slaapkamers, wat wijst op een bewuste keuze voor consistentie in het ontwerp. Planten, die op strategische plekken zijn geplaatst, dienen niet alleen als esthetische toevoegingen maar brengen ook een vleugje frisheid en levendigheid in de ruimte. Ze doorbreken de overwegend monochrome kleurenschema’s en fungeren als natuurlijke schilderijen, die met hun groene tinten en vormen een verhaal van groei en vernieuwing vertellen.

notenhouten keuken zwarte marmeren werkblad

Vloerkleed van patroontegels

Het huis wordt verder verlevendigd door de keuze van tegels die zijn gebruikt om ‘vloerkleden’ in de verschillende kamers te creëren. Deze patroontegels, met hun rijke en vaak complexe ontwerpen, voegen een extra dimensie toe aan elke ruimte. In de keuken bijvoorbeeld, rond het kookeiland en in de eethoek met de ronde eettafel van glas, fungeren ze als centrale punten die de blik vangen en de aandacht vasthouden. In de woonkamer en slaapkamers bieden ze een zacht contrapunt voor de zwaardere meubels en stoffen. Maar het is niet alleen de vaste inrichting die indruk maakt. De toegang tot de tuin via glazen schuifpuien benadrukt de verbinding tussen binnen en buiten, en nodigt uit tot momenten van rust en reflectie bij het zwembad.

luxe slaapkamer warme kleuren

luxe badkamer warme vloertegels wanden

Doordacht verlichtingsplan

Verlichting, vaak over het hoofd gezien maar cruciaal voor het creëren van sfeer, heeft in dit huis een voorname rol. Het verlichtingsplan is zorgvuldig doordacht, met een mix van railverlichting, hanglampen, wandlampen en plafondlampen die samenwerken om elke ruimte te baden in een warm, uitnodigend licht. In plaats van te vertrouwen op een enkele lichtbron, hebben de ontwerpers gekozen voor gelaagdheid, wat resulteert in een spel van schaduw en licht dat voortdurend verandert naarmate de dag vordert. Het is dit samenspel van designelementen, van kleur tot textuur tot verlichting, dat dit huis transformeert van een gewone woonruimte tot een waar kunstwerk van interieurontwerp.

klein dompelbad in tuin

mooie warme tuintegels grind

Fotografie: Manolo Solís

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou

No Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.