Leuke wooninspiratie & interieur ideeën voor de inrichting van je huis en tuin | inrichting-huis.com

Tuin inspiratie

Bomen voor de kleine tuin – Odette Blok Tuinontwerp


Geen tuin zonder boom, ook de kleine tuin is gebaat bij het aanplanten van een boom. Bomen geven body, hoogte en verkoeling aan je tuin. Hieronder een aantal foto’s van mijn eigen projecten waarin je de toepassing van kleine bomen kan zien.

Photinia 'Red Robin'

Photinia ‘Red Robin’

Deze drie Photinia’s op een rij geven zomer en winter een groene aankleding van het huis. Als je naar de foto kijk en de boompjes weg zou denken dan krijg je een goed idee van het effect van wat het verticale element in de tuin toevoegt.

Catalpa bignonioides 'Nana'

Catalpa bignonioides ‘Nana’

In deze onderhoudsvriendelijke tuin heb ik gekozen voor Catalpa bignonioides Nana bomen. Op deze foto zijn ze net aangeplant.
Als de bomen het voorjaar in het blad komen zijn ze een goede tegenhanger voor de grote hoeveelheid houten schutting en bestrating die is gebruikt. Zoek voor jezelf naar de juiste balans tussen harde materialen en beplanting. Waar voel jij je het meest prettig? Een tuin zonder beplanting is niet meer van deze tijd. Door te kiezen voor onderhoudsvriendelijke beplanting zoals bijvoorbeeld deze bomen is er veel winst te behalen voor de tuineigenaar die een gebrek aan tijd en groene vingers heeft.

Bomen die geschikt zijn voor de kleine tuin:
• Quercus palustris ‘Green Dwarf’
• Catalpa bignonioides ‘Nana’
• Photinia ‘Red Robin’
• Amelanchier ‘Ballerina’
• Cercis canadensis ‘Forest Pansy’

Bij de renovatie van deze Patiotuin heb ik gekozen voor de Quercus palustris 'Green Dwarf'

Bij de renovatie van deze patio heb ik de Quercus ‘ Green Dwarf ‘ gebruikt. De kroon van deze kleine boom wordt niet groter dan 1 meter, en is dus zeer geschikt voor kleine ruimtes zoals deze patio. Het zicht vanuit het huis in de tuin wordt ook veel interessanter doordat de boom midden in de patio is geplant en daardoor optisch meer perspectief biedt.

Heb je nog geen boom in je tuin? Deze tijd van het jaar is perfect om bomen te planten!

Tuinier-ze!

Odette

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou

No Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.