Leuke wooninspiratie & interieur ideeën voor de inrichting van je huis en tuin | inrichting-huis.com

Wooninspiratie

4 redenen om te kiezen voor schuifdeuren


Wil je weten waarom het een goed idee is om schuifdeuren in je huis te gebruiken? Hiermee kun je meer natuurlijk licht binnenlaten, ruimte besparen en een moderne uitstraling aan je huis geven. Schuifdeuren zijn handig en zien er ook nog eens goed uit, dus het is het overwegen waard. Lees er hier meer over!

Een flexibele doorstroming

Schuifdeuren zijn handig om ruimtes in huis af te sluiten wanneer dat nodig is of om ze te openen als je bezoek hebt. Ze geven je wat meer flexibiliteit in open ruimtes en zorgen ervoor dat je gemakkelijker van de ene naar de andere kamer kunt gaan. Je kunt zelfs kiezen voor een  systeem dat in het plafond wordt verborgen met behulp van sierlijsten, of deze juist als decoratie gebruikt. Je hebt dus niet per se een zichtbare rails op de vloer nodig.

houten schuifdeur mooi interieur

Ruimte besparen

Schuifdeuren zijn ook handig in kleine ruimtes zoals appartementen en kleinere woningen. Ze nemen namelijk geen extra ruimte in beslag, omdat je de deuren niet naar binnen of buiten hoeft te openen. Ze zijn ook handig wanneer je geen aparte kamers hebt maar wel bepaalde gebieden wilt afsluiten. Denk aan een werkruimte in de woonkamer of een badkamer naast de slaapkamer. Een handige tip is om een systeem te gebruiken waarmee meerdere deuren naast elkaar kunnen schuiven wanneer ze open zijn en netjes op elkaar gestapeld kunnen worden wanneer ze gesloten zijn. Je bespaart hierdoor een hoop ruimte. Als alternatief kun je een schuifdeur kiezen die in de muur verdwijnt wanneer die open is. Je creëert hiermee een vloeiende overgang tussen kamers.

Natuurlijk licht benutten

Een schuifdeur is handig om een ruimte te scheiden zonder het natuurlijke licht te blokkeren. Je kunt namelijk glas gebruiken dat wat minder doorzichtig is. Hierdoor heb je meer privacy. Er zijn schuifdeuren beschikbaar in smalle of brede stijlen die gemaakt zijn van stevige materialen voor goede prestaties. Hoe dan ook, met schuifdeuren kun je bijvoorbeeld een thuiskantoor afsluiten zonder het natuurlijke licht te verliezen, waardoor er nog steeds voldoende daglicht in de ruimte binnenkomt.

waarom dubbele schuifdeuren

Het is gewoon stijlvol!

Een schuifdeur kan je huis er modern en stijlvol uit laten zien. Het handige is dat je hiermee ruimtes gemakkelijk kunt aanpassen voor verschillende doeleinden. Je hebt de keuze tussen een strakke uitstraling of een meer traditionele look. Je moet gewoon iets kiezen wat je mooi vindt. Deze deuren zien er niet alleen goed uit, maar zijn ook praktisch en handig in gebruik. Ze kunnen een waardevolle toevoeging zijn aan je huis. Dus, wil jij graag meer ruimte in huis? Of ben je op zoek naar manieren om meer natuurlijk licht binnen te laten? Schuifdeuren kunnen de perfecte oplossing zijn!

Bekijk ook:
Schuifdeuren
Boerderij schuifdeur
Kleine slaapkamer inrichten
Kleine woonkamer inrichten? 12x Tips!
18x Kleine keuken tips

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou

No Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.