IKEA Besta kast

De Billy boekenkast is misschien de meest populaire kast van IKEA. Maar IKEA heeft nog véél meer kastensystemen die erg populair zijn. De Besta kast bijvoorbeeld, officieel de BESTÅ kast. Vanwege de rare Å, houd ik het maar even op Besta. De Besta serie bestaat uit simpele kasten, die verkrijgbaar zijn in verschillende formaten, kleuren, materialen, poten en deuren. En dit is het leuke ervan. Je kan namelijk jouw eigen unieke droomkast inrichten.

IKEA Besta kast

IKEA Besta kast

IKEA Besta kast

Besta kasten ontwerpen

Sommige mensen maken hun eigen IKEA Besta dressoir. Anderen creëren een hele grote Besta wandkast voor in de woonkamer. Weer anderen ontwerpen met de Besta kasten een TV meubel. Ik heb zelfs voorbeelden gezien van gehackte Besta kasten, waarbij de originele kasten gecombineerd worden met andere planken, die niet van IKEA zijn. Dit maakt dit systeem zo bijzonder en leuk. Het is weliswaar van IKEA, waardoor het eigenlijk een massa kast is. Maar geen enkele Besta kast is eigenlijk hetzelfde.

IKEA heeft zelfs een speciale BESTÅ planner ontwikkeld, zodat mensen hun kast kunnen plannen.

Ik heb een aantal mooie Besta creaties voor je verzameld. Welke vind jij het mooist? Heb jij ook een IKEA Besta kast thuis?

IKEA Besta kast

IKEA Besta kast

IKEA Besta kast

IKEA Besta kast

IKEA Besta kast

IKEA Besta kast

IKEA Besta kast

IKEA Besta kast

IKEA Besta kast

IKEA Besta kast

Foto’s via Pinterest

Geplaatste reacties

  • […] Besta kasten zijn daar een heel goed voorbeeld van. Super functionele kasten die je voor verschillende […]

  • Didier Putseys schreef:

    Een 5-tal jaren geleden Besta wandkast gekocht voor living – toen werden ook besta wanden in glas aangeboden waar je je TV kon ophangen door deze wanden te vestigen aan de muur. Nu is daar in 1 wand het glas volledig gebroken en blijkbaar zijn deze niet meer verkrijgbaar in Ikea. Weet iemand of deze eventueel nog ergens (anders) te verkrijgen of verkrijgbaar zijn ?

    Met vriendelijk groeten,
    Didier PutseysVragen of opmerkingen? Laat een reactie achter!

Heb je een vraag of ben je op zoek naar iets? Laat een reactie achter!