Leuke wooninspiratie & interieur ideeën voor de inrichting van je huis en tuin | inrichting-huis.com

Zwarte plinten
Wooninspiratie

Zwarte plinten


Zwarte plinten kan je een beetje vergelijken met een zwarte vloer, zwarte muren of een zwart plafond. Misschien in een mindere mate extreem, maar net als de vloer, de muren en het plafond, besluit je niet zomaar zwarte plinten te nemen. De meeste mensen gaan voor neutraal en veilig, en kiezen daarom voor witte plinten. Sterker nog, er wordt überhaupt niet eens een andere kleur overwogen. Er wordt vaak al vanuit gegaan dat je witte plinten neemt. Wat dat betreft zouden zwarte plinten dus wel vrij extreem zijn. Vandaag wil ik jullie inspireren met de mooiste voorbeelden van zwarte plinten, om te laten zien dat zwarte plinten juist ook heel mooi en bijzonder kunnen zijn.

Zwarte plinten

Zwarte plinten

Zwarte deurposten en raamkozijnen

Zwarte plinten geven een interieur een bepaalde chique, maar ook klassieke sfeer. Vooral hoge karakteristieke plinten die zwart zijn geschilderd kunnen prachtig zijn. Zwarte plinten worden vaak doorgetrokken naar deurposten en raamkozijnen. Op die manier krijg je een mooie zwarte lijn, die overal in je interieur terugkomt.

Kleur van vloer en muren

De keuze van de kleur voor pinten is zéker ook gebaseerd op andere keuzes. De kleur van de muur en de kleur van de vloer zijn de twee belangrijkste bepalers. Het is bijvoorbeeld veel logischer om zwarte plinten te nemen bij zwarte muren. Hierdoor is er geen contrast aanwezig, waardoor het plafond ook een stuk hoger lijkt. Bij een laag plafond is het daarom aan te raden om zwarte plinten te nemen bij een zwarte vloer. Bij een hoog plafond daarentegen kunnen witte plinten juist een heel mooi contrast vormen ten op zichte van de zwarte muren.

De kleur van de vloer speelt ook een belangrijke rol. Dit heeft ook met contrasten te maken. Als je een lichte vloer hebt, dan zorgen witte plinten ervoor dat de ruimte groter lijkt. En bij een donkere vloer, zorgen zwarte plinten ervoor dat de ruimte groter lijkt.

Zwarte plinten

Zwarte plinten

Zwarte plinten

Zwarte plinten

Zwarte plinten

Zwarte plinten

Zwarte plinten

Zwarte plinten

Zwarte plinten

Zwarte plinten

Zwarte plinten

Zwarte plinten

Bron: Desiretoinspire.net | Thedecorista.com | Remodelista.com | Uruguay-az.blogspot.com | Houzz.com | Styleandcreate.com

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou

1 Comment

  • Reply
    Bart
    18 november 2016 at 16:28

    Super gaaf! Dat zwart maakt alles erg strak. Ziet er allemaal tiptop uit

  • Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.