Leuke wooninspiratie & interieur ideeën voor de inrichting van je huis en tuin | inrichting-huis.com

Mooie zwevende keuken van Christina en Claus
Keuken inspiratie

Mooie zwevende keuken van Christina en Claus


​​Christina en Claus wonen inmiddels al dertien jaar samen met hun twee kinderen in hun droomhuis. Dertien jaar geleden werden ze verliefd op de prachtige omgeving aan Øresund, een bekende zeestraat tussen Denemarken en Zweden. Daar hebben ze een heerlijke woning gekocht, die ze super leuk en gezellig hebben ingericht. Ik ben vooral onder de indruk van hun zwevende keuken. Een kleine woonkeuken je een mooie combinatie vindt van mooie materialen, lichte kleuren en vooral heel veel gezelligheid.

Mooie zwevende keuken van Christina en Claus

Mooie zwevende keuken van Christina en Claus

Het is een hele fijne lichte ruimte, ingericht met witte muren en een mooie lichte eiken houten vloer. De vele raampartijen en de aanwezigheid van een open trap zorgen er bovendien voor dat het erg ruimtelijk is.

Lichte eiken houten keukenkasten met Corian keukenblad

Christina en Claus hebben dus gekozen voor een zwevende keuken, die in een l-opstelling aan de muur is gemonteerd. Passend bij het lichte interieur, heeft het stel gekozen voor een lichte eiken houten keuken, bestaande uit grote ladekasten. En ook het werkblad is erg bijzonder. De keukenkasten zijn namelijk afgewerkt met een Corian keukenblad. Een veelzijdig materiaal, die voor diverse toepassingen gebruikt kan worden. Corian is erg duurzaam, heeft een hoge hardheid, onderhoudsvriendelijk, hygiënisch en ant-statisch. Deze kenmerken zorgen ervoor dat Corian super geschikt is als keukenblad. Een groot nadeel is dat Corian niet hittebestendig is. Hierdoor moet je goed opletten met warme pannen en potten.

Ze hebben de keuken achterwand strak gestuukt en wit geschilderd. Voor het opbergen van kleine accessoires en ingrediënten, vind je aan de keukenwand ook nog een smalle witte wandplank.

Gezellige eethoek met een mix van vaste bank en stoelen

Naast de open trap is een eethoek ingericht. Een gezellige eethoek, bestaande uit een mooie rustieke houten eettafel, een vaste bank die ingericht is met zachte grijze kussens, en een aantal grijze eetkamerstoelen. Ook hier vind je aan de muur een soortgelijke witte wandplank, waar verschillende spullen op staan.

Mooie zwevende keuken van Christina en Claus

Mooie zwevende keuken van Christina en Claus

Bron: Boligmagasinet.dk | Fotografie: Pernille Kaalund

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou

No Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.