Leuke wooninspiratie & interieur ideeën voor de inrichting van je huis en tuin | inrichting-huis.com

verbouwing-appartement-originele-details
Binnenkijken Industrieel interieur

Tijdens de verbouwing van dit appartement kwamen de mooie originele details tevoorschijn!


Vandaag neem ik jullie mee naar Barcelona en gaan we binnenkijken in een stoer loft appartement gelegen in de Eixample wijk. Het appartement is verbouwd en herontworpen door de Spaanse interieur architecten van architectenbureau FFWD. Tijdens de verbouwing werden de architecten aangenaam verrast met een aantal hele mooie ontdekkingen!

verbouwing-appartement-originele-details

originele-details-slaapkamer

Originele details

Het startpunt van het project was het resultaat van een ongelukkige verbouwing uit 1980. Het leek wel of ze toen alle mooie originele elementen hadden verwijderd. Maar na wat sloopwerk, kwamen al snel hele mooie karakteristieke details tevoorschijn, die afkomstig zijn uit de oorspronkelijke bouw uit 1875. Denk aan traditionele Catalaanse cementtegels, bakstenen muren en het originele plafond met de prachtige rustieke houten balken.

houten-balk-bakstenen-muur

bakstenen-muur-slaapkamer

Nieuwe indeling

Het plan van de architecten was om het gehele appartement te strippen. De oude indeling voldeed totaal niet aan de wensen van de nieuwe bewoners. De slaapkamer had bijvoorbeeld geen ramen, en de badkamer grensde direct de woonkamer. Daarom besloten de architecten een compleet nieuwe indeling te maken, waarbij de leefruimte van overdag met de privé ruimtes geswitcht zijn. Hierdoor is er een ruime en lichte l-vormige woonkamer en open keuken ontstaan met een grote eettafel. Aan de andere kant van het appartement, waar uitzicht was over de intieme binnenplaats van de populaire Eixample blokken, vind je twee slaapkamers en bijbehorende badkamers.

Nieuwe indeling appartement Barcelona

open-keuken-karakteristiek-appartement

moderne-badkamer-karakteristiek-appartement

Tapijten van cementtegels

Natuurlijk werden er zoveel mogelijk van die karakteristieke details behouden en gerestaureerd. Zo hebben ze zoveel mogelijk cementtegels gebruikt om ’tapijten’ te creëren in verschillende ruimtes. In de woonkamer, de keuken, de hal, en ook in de slaapkamer zijn deze prachtige tapijten van tegels gecombineerd met een nieuwe gepolijste betonvloer.

Het resultaat is een stoer en karakteristiek appartement met heel veel sfeer, maar wel voorzien van de moderne gemakken en afwerking. Daar houd ik van!

kleine-badkamer-inloopdouche

bakstenen-muur-appartement

slaapkamer-cementtegels

Bron: Diariodesign.com | Fotografie: David Benito Cortázar

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou

No Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.