Leuke wooninspiratie & interieur ideeën voor de inrichting van je huis en tuin | inrichting-huis.com

Tuinieren op het balkon
Balkon inspiratie

Tuinieren op het balkon


Zodra de zon weer uit komt krijgen we weer de kriebels om iets aan het balkon te doen. Zeker wanneer dit de enige plek is waar je buiten kan zitten. Een balkon kan ontzettend leuk en handig ingericht worden, als je er maar moeite in steekt. Zo kan je zelfs lekker tuinieren op het balkon. Dus zelfs mensen met groene vingers kunnen hun hart ophalen op een balkon.

Tuinieren op het balkon

Wat heb je allemaal nodig om te tuinieren op het balkon?

Naast de planten heb je ten eerste een aantal handige tools en spullen nodig waarmee je kan werken. Denk bijvoorbeeld eens aan handig gereedschap zoals een handschep, een knipschaar en goede leren werkhandschoenen. Met deze tools kan je planten verpotten, een kleine groentetuin bijhouden, snoeien en veilig te werk gaan.

De top 5 planten en bloemen voor op het balkon

Er zijn uiteraard planten en bloemen die je beter niet op het balkon kan zetten vanwege de grootte bijvoorbeeld. Wij hebben een top 5 van planten en bloemen samengesteld die perfect zijn voor op het balkon. Overigens zijn deze planten ook geschikt voor het terras of dakterras.

#1 Geraniums

Deze plantsoort heeft een ouderwets imago maar toch zijn geraniums uitermate geschikt voor op balkon. Ze groeien prachtig uit hangpotten of bakken aan de balkonrand en het zorgt voor wat kleur. De bloemen kunnen heel goed tegen de felle zon waardoor ze perfect zijn voor een balkon op het zuiden, zuidwesten of zuidoosten.

#2 Begonia’s

Wanneer je een balkon op het noorden hebt dan is er veel minder zon te bekennen. Ga dan voor een plant die graag in de schaduw staat zoals een Begonia.

#3 Lobelia

Een prachtig blauw bloemetje dat zorgt voor meer kleur en sfeer op het balkon. De plantjes vereisen geen moeilijke verzorging, groeien als watervallen en is ideaal gezelschap voor andere zomerbloeiers op het balkon.

#4 Campanula

Deze vrolijke plant heeft mooie klokvormige bloemen en is zelfs een winterharde plant (als je hem goed verzorgt). Plaats de plant ergens beschut tegen wind en regen omdat hierdoor de bloemetjes snel kapot zullen gaan.

#5 Vlijtig liesje

Als laatste is het Vlijtig liesje een leuke plant voor op het balkon. Zeker wanneer je veel schaduw hebt is deze plant perfect. Combineer deze plantjes met een van de andere zomerbloeiers die we noemen en je hebt een vrolijk balkon!

Moestuin op het balkon

Tenslotte kan er naast de mooie bloemen en planten natuurlijk ook nog ruimte vrijgemaakt worden voor het moes tuinieren. Ook hier geldt natuurlijk dat het van belang is om groente- en fruitsoorten te nemen die op jouw balkon goed groeien. Kijk dus naar de schaduw en zonplekken op het balkon en bepaal hiermee welke planten je gaat laten groeien.

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.