Leuke wooninspiratie & interieur ideeën voor de inrichting van je huis en tuin | inrichting-huis.com

trend witte metro tegels
Badkamer inspiratie

Trend alert: alles over metro tegels


In keukens, badkamers, toiletten en gangen zijn metro tegels enorm gewild. Dat is ook helemaal niet zo gek, want je zorgt met deze keuze voor een speelse uitstraling, maar tegelijkertijd ook voor een erg strak resultaat. Ook is de tegel erg goed te combineren met vrijwel iedere denkbare vloertegel of met houten planken voor een rustieke uitstraling. Maar wat zijn de opties waar je zoal uit kunt kiezen? En waar komt de tegel eigenlijk vandaan? Je leest het hier.

De oorsprong van dit type tegel

De naam verklapt het eigenlijk al. Een metro tegel werd vroeger gebruikt voor het decoreren van metrostations. De kans is erg groot dat je dit tegeltje bijvoorbeeld veel terug gaat zien in de metrostelsels van Frankrijk. Dit omdat het tegeltje makkelijk in gebruik was en erg praktisch in onderhoud is. Hierdoor zorg je ook meteen voor een retro twist als je het tegeltje aan gaat brengen bij jou in huis.

Vandaag de dag zijn er enorm veel kleuren waar je uit kunt kiezen

Het beste van alles? Vandaag de dag zijn er enorm veel kleuren waar je uit kunt kiezen. Veel mensen kiezen voor een klassieke tegel in het zwart of het wit, maar er zijn ook veel meer uitgesproken kleuren die je in huis kunt halen. Denk hierbij aan kleuren zoals rood, groen, blauw en geel. Heb je op dit moment een bepaalde kleur die je graag terug wilt laten komen in het interieur?

roze metro tegels badkamer

Roze badkamer met roze metro tegels en koperen details

Kies uit modellen met een patroontje of zonder een patroontje

Op het gebied van kleur is de keuze dus reuze. Maar wist je ook dat er verschillende soorten patroontjes zijn waar je uit kunt kiezen? Zo is bijvoorbeeld een metro tegel in een marmeren look enorm in trek. Kies er bijvoorbeeld voor om de natte gedeeltes in de badkamer met dit type tegel te betegelen en houd de rest van de ruimte rustig met een neutrale tegel in het grijs en het wit. Gelukkig is er online meer dan genoeg inspiratie die je op kunt doen voor bij jou in huis. Zo heb je straks zeker je favoriete tegel gevonden.

De witte metro tegels in deze mooie badkamer hebben een stijlvolle marmerlook.

De witte metro tegels in deze mooie badkamer hebben een stijlvolle marmerlook.

Bekijk ook:
Ronde hoektegels
Schubben tegels

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou

No Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.