Leuke wooninspiratie & interieur ideeën voor de inrichting van je huis en tuin | inrichting-huis.com

droomtuin creeeren openslaande deuren terras
Tuin inspiratie

Handige tips voor het creëren van je droomtuin!


Heb je ook last van zomerkriebels? De zomerperiode is voor veel mensen een tijd waarin ze aan de slag gaan met het opknappen van huis en tuin. Het weer zit mee, je hebt langer de tijd en misschien wijd je zelfs wel een paar vakantiedagen aan dit soort projecten. Het is heerlijk om je eigen plekje steeds wat mooier te maken. Deze periode biedt vooral een goede mogelijkheid om in de tuin aan de slag te gaan. Heb je nou al jaren het idee om je tuin helemaal te veranderen? Dan komt dit goed uit. We hebben drie handige tips voor je op een rijtje gezet die je erbij kunnen helpen om jouw droomtuin te realiseren. Veel plezier!

Maak een goed plan

First things first, voordat je er ook maar over nadenkt om naar het tuincentrum te gaan, is het van groot belang om zaken op orde te stellen. Het is belangrijk om nieuwe spullen aan te schaffen en weg te doen op basis van een visie. Zo zou je een vision board kunnen maken en op basis daarvan een concreet plan op kunnen stellen. Wanneer je geen plan maakt, is de kans groot dat je in de bouwmarkt of in het tuincentrum allemaal hele leuke dingen tegenkomt die eigenlijk helemaal niet bij het plaatje passen dat je wilt creëren, maar die wel erg leuk zijn. Met een duidelijk plan kun je impulsaankopen voorkomen en kun je ervoor zorgen dat de tuin een mooi geheel vormt. Wanneer je precies weet hoe je je tuin wilt inrichten, kun je op basis hiervan een lijstje maken met alles wat nodig is.

droomtuin creeeren grote boom

Genoeg opbergruimte

Daarnaast raden we je aan om te zorgen voor genoeg opbergruimte. Het aanzicht op een paar fietsen, een grasmaaier of een gereedschap is natuurlijk niet zo rustgevend wanneer je in de ochtend een kopje koffie op het terras drinkt. Zo kun je een kleine schuur laten plaatsen om dit soort spullen op te bergen. Een andere hele leuke optie is om een blokhut te laten plaatsen. In zo’n hut heb je niet alleen genoeg ruimte om spullen op te bergen, maar heb je ook de mogelijkheid om een fijne plek te creëren voor jezelf of de kinderen. Neem dan ook zeker een kijkje op Blokhuttenoutlet.nl voor een enorm aanbod aan leuke huisjes. Er zijn namelijk nog veel meer opties.

droomtuin tuinhuisje

Bekijk ook:
36x Tuin ideeën
Tuinhuis kopen? 6x Tips!

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou

No Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.