Leuke wooninspiratie & interieur ideeën voor de inrichting van je huis en tuin | inrichting-huis.com

tips comfortabele zithoek
Woonkamer inspiratie

Tips voor een comfortabele zithoek


Je blijft op de hoogte van de laatste interieurtrends, koopt nieuwe trendy woonaccessoires of geeft de woonkamer regelmatig een flinke make-over. Dat is natuurlijk ontzettend leuk, maar vergeet je niet om aandacht te besteden aan de basis van de zithoek? Comfort is in deze ruimte altijd nog het belangrijkste element. Vandaag geven we 5 tips voor een comfortabele zithoek in de woonkamer.

Tip 1. Koop een relaxstoel

Heb je nog geen ‘luie stoel’ in de woonkamer staan? Dan moet daar snel verandering in komen! Relax fauteuils zijn behalve comfortabel ook erg veelzijdig. De stoel heeft vaak een draaibaar onderstel, waardoor je de positie eenvoudig kunt veranderen. Draai de stoel naar de televisie op een luie avond of juist richting de salontafel als er bezoek is. Daarnaast kun je relaxstoelen uitbreiden met allerlei extra’s. Denk aan elektrisch verstelbare leuningen, stoelverwarming of een heerlijke massagefunctie.

comfortabele zithoek tips relaxstoel

Tip 2. Investeer in een goede loungebank

De bank is vaak het middelpunt van de woonkamer. En omdat het zo’n belangrijk meubelstuk is, mag je hier best in investeren. Ga voor optimaal comfort met een grote hoekbank en bekleding van een hoogwaardig materiaal. Het is bij Prominent zelfs mogelijk om loungebanken zelf samen te stellen! Zo kun je altijd de perfecte match vinden voor in jouw zithoek.

zithoek loungebank tips

Tip 3. Gebruik niet te veel kussens

Het is fijn om een aantal kussens op de bank en stoel te leggen, maar overdrijf dit niet. Een overvloed aan sierkussens kan een meubelstuk zelfs minder comfortabel maken. Als de basis goed is, heb je maar een paar kleine kussentjes nodig.

comfortabele zithoek tips kussens op bank

Tip 4. Zet de TV op de juiste hoogte

Wil je een TV gebruiken in de zithoek? Dan is het belangrijk om deze een handige plek te geven. Zorg ervoor dat het scherm niet te laag staat of te hoog aan de muur hangt. Dit kan snel nekklachten veroorzaken. Het is het beste als je vanaf de bank of stoel recht naar voren kunt kijken.

comfortabele zithoek tips tv hoogte

Tip 5. Leg een vloerkleed neer

Zeker in de winter is het aangenaam om een zacht vloerkleed onder je voeten te hebben. Dit voelt altijd lekker warm aan en het geeft de woonkamer meteen een huiselijke sfeer. Ook voor huisdieren en kleine kinderen is het vaak fijn als er een zachte ondergrond aanwezig is in de zithoek. Zorg ervoor dat zowel de kleur, het patroon en het materiaal mooi aansluit bij de rest van je interieur. Kies bij twijfel altijd voor een kleed met een neutrale look.

comfortabele zithoek tips vloerkleed

Bekijk ook:
Woonkamer ideeën
10x TV aan de muur
Kast achter de bank

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou

No Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.