Leuke wooninspiratie & interieur ideeën voor de inrichting van je huis en tuin | inrichting-huis.com

Stoere slaapkamer met een blauwe gaatjesbord muur
Industrieel interieur Modern interieur Slaapkamer inspiratie

Stoere slaapkamer met een blauwe gaatjesbord muur


Gaatjesborden of gaatjesboarden kan je op heel veel verschillende leuke manieren gebruiken. Dat hebben we hier al een aantal keren laten zien. In het kantoor van architectenbureau Selencky Parsons bijvoorbeeld of in de mooie inloopkast van Pat Law. Het mooiste vind ik nog de super grote gaatjesbord muur in het moderne kleine studio appartement van 30m2, dat ontworpen is door ontwerpstudio POSITION Collective. Vandaag willen we een vergelijkbare slaapkamer laten zien, ook van een klein studio appartement, en ook voorzien van een grote gaatjesbord muur. Tóch ziet deze slaapkamer er net iets anders uit. Benieuwd? Kijk snel verder!

Stoere slaapkamer met een blauwe gaatjesbord muur

Klein studio appartement van 38m2

De slaapkamer is onderdeel van een project van de architectenbureau PROforma. De Russische interieurarchitecten en ontwerpers hadden vier jaar geleden in 2014 het interieurontwerp gemaakt van een super klein studio appartement. Het appartement had een woonoppervlak van slechts 38m2. Met een praktische indeling, innovatieve slimme oplossing en een bijzonder interieurontwerp, is het tóch een heel fijn en super stoer appartement geworden.

Stoere slaapkamer met een blauwe gaatjesbord muur

Stoere slaapkamer met een blauwe gaatjesbord muur

Open slaapkamer met een glazen schuifwand

Omdat het appartement zo klein is, wilden de architecten een open indeling creëren, zodat het appartement ruimtelijker en lichter wordt. Daarom hebben ze naast een open keuken in de woonkamer, ook een slaapkamer gecreëerd met een open karakter. Tussen de woonkamer en de slaapkamer is een grote glazen schuifwand geplaatst, die praktisch over de hele breedte open geschoven kan worden. Overdag staat deze vaak open, maar in de avond, als er behoefte is aan privacy in de slaapkamer, kan het ook met heel veel gemak helemaal dicht. Aan de binnenkant zijn bovendien mooie gordijnen opgehangen, zodat het ook een echte volwaardige aparte slaapkamer is.

Stoere slaapkamer met een blauwe gaatjesbord muur

Multiplex

Het interieurontwerp kenmerkt zich met het gebruik van twee belangrijke materialen, namelijk beton en multiplex. In de slaapkamer vind je alleen multiplex. Een multiplex vloer en ook de muren zijn volledig bekleed met multiplex.

Blauwe gaatjesbord muur

De grote blikvanger wordt gevormd door de grote muur. Ze hebben er namelijk een grote gaatjesbord muur gemaakt, die ook nog eens volledig blauw is geverfd. Deze gaatjesbord muur bevat allemaal gaten, die op verschillende manieren gebruikt kunnen worden met het inzetten van de houten pinnen. Aan de linkerkant hebben ze houten open wandkastjes gemaakt, en aan de rechterkant worden de houten pinnen gebruikt als kledingrek.

Stoere slaapkamer met een blauwe gaatjesbord muur

Op de vloer vind je een groot op maat gemaakt platform, die ook van multiplex is gemaakt. Het platform bevat handige ladekasten, maar op de kasten zijn ook grote grijze zitkussens geplaatst, zodat je het ook als bank kunt gebruiken.

Het hoofdbord muur achter het bed is ook een gaatjesbord muur. Daar zijn twee houten pinnen gebruikt, waar twee mooie witte hanglampen aan gewikkeld zijn.

Stoere slaapkamer met een blauwe gaatjesbord muur

Er is ook een werkplek ingericht in deze slaapkamer. Bij het grote raam is namelijk een zwevend bureau gecreeerd, waar je op de hoge witte barkrukken aan kunt werken.

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou

No Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.