Leuke wooninspiratie & interieur ideeën voor de inrichting van je huis en tuin | inrichting-huis.com

Liefde voor handgemaakte objecten
Woonaccessoires

Liefde voor handgemaakte objecten


Black Friday was weer gekkenhuis. Het lijkt wel dat het elk jaar gekker wordt. Voorheen was Nederland er niet zo mee bezig, maar deze Amerikaanse traditie is hier nu blijkbaar ook helemaal hot. Wij zijn een beetje tegen Black Friday, waar het draait om hoge kortingen, waarmee bedrijven strooien op massaproductie producten. We zijn met z’n alleen aan het massaconsumeren geslagen. En overmatige consumptie van producten, die niet lang meegaan, heeft een hele grote impact op het klimaat. Met dit in gedachte, waarderen we ambacht juist steeds meer. Mooie producten, die met veel liefde en zorg met de hand worden gemaakt. Dit zijn vaak ook duurzame producten, waar je jarenlang plezier van hebt.

keramiek-handwerk

Ambacht in huis

In de wereld van interieur & design heb je heel veel te maken met ambacht. Er is weliswaar ook heel veel sprake van massaproductie, maar er zijn juist ook heel veel objecten die met de hand worden gemaakt. Gelukkig maar. Zo vind ik het werk wat geleverd wordt door de timmerman helemaal geweldig. Keer op keer kijk ik met vol bewondering naar een mooie kast of een mooie tafel, die volledig met de hand door de timmerman wordt gebouwd. De precisie waarmee gewerkt wordt, oog voor details… Dat vind ik geweldig. Het kunnen ook hele eenvoudige objecten zijn. Denk aan een handgemaakte schilderij van hout of een stoere handgemaakte trapleuning van staal. Je zult merken, dat je deze ambachtelijke producten met veel meer zorg zal behandelen. En het bijzondere is, is dat je bereid bent er iets meer voor te betalen.

Liefde voor handgemaakte objecten

Liefde voor handgemaakte objecten

Keramiek

Mijn vrouw houdt zich heel vee bezig met keramiek. Met de hand gevormde borden, kopjes, hangers en potten, die ze vervolgens bewerkt met glazuur, en uiteindelijk laat bakken in een speciale oven. Een super tijdrovend proces. Maar ze vindt het super leuk, en daar gaat het uiteindelijk om. Daarnaast is het mooi om te zien, dat het ook door anderen wordt gewaardeerd.

keramiek-handwerk

keramiek-handwerk

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou

No Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.