Leuke wooninspiratie & interieur ideeën voor de inrichting van je huis en tuin | inrichting-huis.com

speels-loft-appartement-polen
Binnenkijken Industrieel interieur

Speels loft appartement uit Polen


Polen lijkt wel het nieuwe Zweden te zijn. Steeds vaker kom ik mooie huizen en stoere appartementen tegen die super leuk zijn ingericht. Ook dit appartement gelegen in het Poolse Poznan mag er wezen. Een loft appartement in een oud gebouw, die volledig verbouwd en omgetoverd is door ontwerpbureau CUNS. Kijk je weer mee?

speels-loft-appartement-polen

Hoge plafonds en natuurlijk licht

Een van de belangrijkste pijlers van de verbouwing van het appartement is om de open ruimte zoveel mogelijk te maximaliseren, en het loft appartement zoveel mogelijk te voorzien van natuurlijk licht. Dit hebben de ontwerpers gerealiseerd door de originele plafondhoogte van de kamers in tact te laten, meer ramen toe te voegen en de meeste muren strak af te werken en wit te schilderen.

speelse-woonkamer-loft

Houten balken en bakstenen muren

Ook enkele andere originele elementen zijn gerestaureerd en behouden zoals de rustieke houten balken en de bakstenen muren, die zichtbaar zijn door heel het appartement. In de woonkamer, keuken, slaapkamer en zelfs de badkamer. Deze elementen zien er niet alleen mooi uit, maar geven ook karakter aan het interieur.

bakstenen-muur-keuken-loft

Speels interieur

Wat ik vooral leuk vind aan dit loft appartement, is dat ze het ook echt ingericht hebben als een loft appartement. De ontwerpers hebben gekozen voor een leuke en speelse aanpak. In de woonkamer hebben ze bijvoorbeeld in plaats van een normale bank gekozen voor een combinatie van comfortabele stoere zitzakken en vlinderstoelen. En in de ruime open keuken zijn meerdere hangmatten aan het plafond opgehangen. Dit soort elementen zorgen ervoor dat het interieur niet alleen mooi is, maar ook een leuk speels tintje krijgt, passend bij het karakter van een loft appartement.

Ook de badkamer vind ik geweldig. Daar ligt een houten vloer, waar een groot modern ovaal bad op is geplaatst. En er zijn twee inloopdouches naast elkaar ingericht, waarvan de wanden bewerkt zijn met stoere betonstuc. Super stoer!

loft-badkamer-ovaal-bad

stoere-slaapkamer-loft-bakstenen-muur

bakstenen-muur-badkamer-loft

hangmat-keuken

Fotografie: Hanna Dlugosz

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou

No Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.