Leuke wooninspiratie & interieur ideeën voor de inrichting van je huis en tuin | inrichting-huis.com

Kinderkamer inspiratie

10x Speelgoedwinkeltje


Op zoek naar een leuk speelgoedwinkeltje waar je kinderen mee kunt spelen in huis? Wij hebben de leukste speelgoedwinkeltjes voor je op een rijtje gezet. Sommigen kan je als een bouwpakket kopen, maar we hebben ook een aantal leuke DIY speelgoedwinkeltjes gevonden die je zelf kunt bouwen. Kijk snel verder!

Kinderen vinden het leuk om volwassenen na te doen, vooral als het gaat om beroepen en huishoud gerelateerde activiteiten. Vadertje en moedertje, koken in een keuken, stofzuigen en schoonmaken, politie en brandweertje spelen, noem maar op. Speelgoedwinkeltje spelen is daar ook een heel mooi voorbeeld van. Nee, we hebben het niet over een speelgoedwinkel zoals Toys R Us en Intertoys, maar een winkel in speelgoedvorm. Het is net zoiets als de speelgoedkeuken, maar dan in de vorm van een winkeltje. Het kunnen verschillende speelgoedwinkeltjes zijn – van de groentemuur tot de ijscoman en de supermarkt. Zijn jouw kinderen ook dol op speelgoedwinkeltjes? Wij hebben de leukste voor je op een rijtje gezet.

1. Houten marktkraam

Deze houten marktkraam kan je kopen. Je krijgt het in een grote doos opgestuurd, zodat je het thuis als een bouwpakket kunt bouwen. Het is een vrij groot speelgoedwinkeltje met het formaat 103 x 105 x 150 cm. Je hebt dus wel de ruimte nodig om het in huis kwijt te kunnen. De marktkraam met een rood dak heeft een groot oppervlak waar je verschillende spullen op kunt plaatsen. Daarnaast wordt er ook een zijtafel bijgeleverd, waar je bijvoorbeeld een kassa of weegschaal op kunt zetten. Let op dat de de marktkraam zonder accessoires wordt geleverd. Klik hier voor meer informatie.

speelgoedwinkeltje marktkraam

2. Houten ijscokar

We hebben het hierboven als voorbeeld al genoemd – ijscoman spelen! Als je er nooit bij stil hebt gestaan, weet je waarschijnlijk niet eens dat een speelgoed-ijscokar bestaat, maar het bestaat dus echt. Deze super leuke ijscokar met het formaat 50 x 32 x 20 cm is van hout gemaakt en is door de leuke kleuren erg vrolijk. Je kunt kiezen voor ijs op een stokje of ijs in een hoorntje. Voor ieder is wat wils! Dankzij de wielen, kan je het eenvoudig door heel het huis rollen! Klik hier voor informatie.

speelgoedwinkeltje houten ijscokar

3. Houten speelgoedwinkeltje

Dit is meer een universele speelgoedwinkeltje. Daarmee bedoelen we dat je zelf kunt bepalen wat voor winkel het is. Een supermarkt, de visboer, een speelgoedwinkel, een snoepwinkel, je kind mag het helemaal zelf bepalen. Het is een stevig speelgoedwinkeltje van hout, en heeft een kast en een toonbank. De afmetingen zijn 74 x 72 x 95 cm. Klik hier voor meer informatie.

houten speelgoedwinkeltje

4. Speelgoedwinkeltje met houten IKEA Knagglig kisten

Dit speelgoedwinkeltje hebben we gevonden bij Hester van Overbeek. Omdat ze in deze periode niet naar de winkel kon gaan, besloot ze een speelgoedwinkeltje voor haar dochter Kiki te maken. Dit heeft ze gedaan met twee houten IKEA Knagglig kisten, die ze nog had liggen. Daarmee heeft ze de basis gecreëerd, waar spullen in en op geplaatst kunnen worden. De poten zijn gemaakt van houten latten, en met een leuk doekje met stippen is er een dak gerealiseerd. Het geheel is daarna helemaal wit geverfd. Super leuk, toch? Benieuwd hoe je dit speelgoedwinkeltje kunt maken? Klik hier voor meer informatie.

Speelgoedwinkeltje met houten IKEA Knagglig kisten<

5. DIY Patisserie

Deze speelgoed patisserie is gebouwd door Jayme, omdat haar vriendin Stefanie een verjaardagsfeestje wilde organiseren voor haar driejarig dochtertje met het thema Parijs. Hoe leuk is het dan om een speelgoed patisserie te hebben, waar de kids mee kunnen spelen. Het is volledig van hout gemaakt en in een mooie groene kleur geverfd. Benieuwd hoe jij dit speelgoedwinkeltje voor jouw kinderen kan maken? Klik hier voor de volledige handleiding.

speelgoedwinkeltje diy patisserie

6. DIY Bakker

Sarah had een oude TV meubel gekocht voor $30, om het vervolgens te verbouwen tot een speelgoedbakker. Als je de before foto bekijkt, dan zou je zeggen dat het onmogelijk is – des te leuker om het resultaat te zien. Wat is het geweldig mooi geworden! De achterzijde is eruit gehaald, waardoor er een toonbank is ontstaan. Daaronder vind je open vakken, en aan de linkerkant is een super mooie koelkast gerealiseerd met een glazen deur. Klik hier om de volledige handleiding te zien.

speelgoedwinkeltje bakker

7. Speelgoed Starbucks

Dit speelgoedwinkeltje behoort absoluut tot onze favorieten. Niet alleen omdat het idee zo origineel is, maar het is ook perfect uitgevoerd. Met wat hulp heeft ze een super leuke Starbucks unit ontworpen en gebouwd. Ziet het er niet geweldig uit? Klik hier voor meer informatie.

speelgoedwinkeltje starbucks

8. Speelgoedwinkeltje van karton

Bovenstaande speelgoedwinkeltjes zijn van hout gemaakt, maar ook met karton kan je hele mooie varianten maken. Dat bewijst Bankky met haar kartonnen speelgoedwinkeltje die ze voor haar kinderen had gemaakt. Het winkeltje kan een marktkraam of supermarkt zijn. Je kunt het zelfs spelen als een theater, een bakker, een limonadekraam of pizzeria. De bovenste banner is gemakkelijk te veranderen. Om het af en toe te kunnen wisselen, heeft Bankky er een paar gemaakt. Klik hier voor meer informatie.

speelgoedwinkeltje karton

9. Theater en winkel in één

Tóch liever een kant en klaar speelgoedwinkeltje kopen die je als een bouwpakket kunt bouwen? Hieronder zie je een super leuk speelgoedwinkeltje, wat eigenlijk een theater en winkel in één is. De ene zijde is een theather, terwijl de andere zijde een echt speelgoedwinkeltje is. De kraam heeft een hoogte van 110 cm, is 68,5 breed en 23 cm diep. Klik hier voor meer informatie.

speelgoedwinkeltje theater winkel in een

10. Lucky”-winkel met 32-delige winkelaccessoires

Dit kindermarktkraam is perfect voor kleine ondernemers en klantjes in spe. Het stimuleert rollenspel, sociale vaardigheden en fantasie. Het design is modern en kindvriendelijk, met een opvallende luifel en een boodschappentas met een fruitprint. Het winkeltje komt met 32 speelgoedaccessoires, waaronder speelvoedsel en een houten mes, allemaal gemaakt van duurzaam hout en gekleurd met kindveilige verf. Dit compacte en leerzame speelgoedwinkeltje is een geweldige aanwinst voor elke kinderkamer. Hier verkrijgbaar.

howa speelgoedwinkeltje hout

 

Bekijk ook:
Houten speelgoed
10x IKEA Duktig speelgoedkeuken hacks
Leuke ideeën voor opslag van speelgoed

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou

No Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.