Leuke wooninspiratie & interieur ideeën voor de inrichting van je huis en tuin | inrichting-huis.com

Houten speelgoed
Kinderkamer inspiratie Wooninspiratie

Houten speelgoed


Houten speelgoed bestaat al super lang, en ze lijken steeds populairder te worden. En dat is erg opvallend, omdat het contrast zo groot is in deze tijd waar bijna alles gedigitaliseerd is. Naast dat kinderen het erg leuk vinden, biedt houten speelgoed ook een aantal belangrijke voordelen. Niet voor niets vind je voornamelijk speelgoed van hout bij de kindervang, de peuterspeelzaal en de basisschool. We zien ook dat het aanbod van houten speelgoed ook steeds groter wordt. Daar zijn we natuurlijk erg blij mee. Waarom houten speelgoed goed is voor je kinderen? Hieronder hebben we vijf voordelen op een rijtje gezet!

Houten speelgoed

1. Milieuvriendelijk

Het meeste houten speelgoed is gemaakt van duurzaam gecertificeerd hout, wat natuurlijk betekent dat het een stuk milieuvriendelijkere is vergeleken met plastic speelgoed. Vaak wordt er zelfs voor gekozen om helemaal geen verf te gebruiken, en als er verf is gebruikt, wordt er meestal verf dat vrij is van giftige chemicaliën, en voldoet aan verschillende ecologische kwalificaties.

Houten speelgoed

Houten speelgoed

2. Educatief

In 1976 constateerde de baanbrekende onderwijspsycholoog Dr. Lawrence Mestyanek een gebrek aan educatief speelgoed voor kinderen en baby’s die leerproblemen hadden. Hij probeerde dit te veranderen door een aantal speciaal houten speelgoed in zijn garage te bouwen, en sindsdien zijn we steeds meer gaan begrijpen hoe houten speelgoed een scala aan educatieve kwaliteiten biedt. Houten puzzels, bouwstenen en miniatuurbouwsets kunnen kinderen helpen met hun oplossingsgerichtheid, rekenvaardigheid, geletterdheid en motoriek.

Houten speelgoed

Houten speelgoed

3. Duurzaam

Het valt niet te ontkennen dat speelgoed flinke klappen krijgt. Kinderen gaan nou eenmaal vrij grof om met speelgoed. Plastic speelgoed kan hier niet zo goed tegen en kan snel kapot gaan. En over elektronisch speelgoed hoeven we het al helemaal niet te hebben. Houten speelgoed daarentegen kunnen heel goed tegen een stootje. Kinderen kunnen gooien wat ze willen, het is lastig om houten blokken kapot te krijgen. Houten speelgoed is super duurzaam. En omdat het minder snel kapot gaat, is het ook een stuk veiliger voor kinderen.

Houten speelgoed

Houten speelgoed

4. Stimuleert creativiteit en verbeelding

De moderne technologie heeft ervoor gezorgd dat speelgoed tegenwoordig gekenmerkt wordt met toeters, fluitjes, piepjes, schermen, geluiden, kleuren, noem maar op. Maar vaak is eenvoud het beste, en less is more. Houten speelgoed biedt kinderen de kans om hun creativiteit te ontwikkelen en te gebruiken. Met eenvoudige houten blokken kan je van alles en nog wat bouwen, van een eenvoudig huisje tot een groot en stoer kasteel. En omdat het vrij van elektronisch geluid is, mogen de kinderen zelf het geluid erbij bedenken.

Houten speelgoed

Houten speelgoed

5. Bevordert sociale interactie

Het spelen van computerspellen kan vaak een eenzame activiteit voor kinderen zijn. Houten speelgoed daarentegen kan interactie met andere kinderen bevorderen. Natuurlijk kan een kind ook alleen met een poppenwagen spelen, maar ze vinden het vaak veel leuker om samen een houten treinbaan te bouwen!

Houten speelgoed

Kerst staat voor de deur. En houten speelgoed is natuurlijk het perfecte kerstcadeau voor de kinderen. Bij Lobbes.nl vind je een groot aanbod, van baby speelgoed tot speelgoed voor kinderen tot tien jaar.

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou

No Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.