Leuke wooninspiratie & interieur ideeën voor de inrichting van je huis en tuin | inrichting-huis.com

Houten speelgoed
Kinderkamer inspiratie Wooninspiratie

Houten speelgoed


Als je kinderen hebt, heb je met speelgoed te maken. Heel veel speelgoed. Logisch ook, kinderen horen namelijk met speelgoed te spelen. En of je het nou wilt of niet, speelgoed gaat een onderdeel uitmaken van je interieur inrichting. In de kinderkamer, in de slaapkamer, in de woonkamer, overal kom je speelgoed tegen in huis. Ook wij hebben ermee te maken. Maar wat wij vooral geweldig vinden, is houten speelgoed.

Houten speelgoed

Houten speelgoed

Voordelen van houten speelgoed

We vinden houten speelgoed geweldig om verschillende redenen en voordelen. Allereerst spreekt de uitstraling van houten speelgoed ons erg aan. Het heeft een traditionele en authentieke uitstraling van vroeger. Het is vaak niet tot in de kleinste details uitgewerkt. Het bijkomend voordeel daarbij is dat daardoor de fantasie en creativiteit van de kinderen wordt gestimuleerd. Dit is een heel groot verschil met speelgoed dat bijvoorbeeld op batterij werkt, veel geluid en licht creëert.

Houten speelgoed

Houten speelgoed

Ook de ontwikkeling van de zintuigen worden gestimuleerd van de kinderen. Dit heeft vooral te maken met dat hout een natuurlijk materiaal is. Het geluid, het gewicht, de textuur en de geur van hout spelen daarbij een belangrijke rol.

Houten speelgoed is mooi

Bovenal is houten speelgoed vooral ook erg mooi. Een mooie houten telraam, houten hobbelpaarden, houten poppen, houten poppenhuizen, houten treinen en bijbehorende treinrails, houten kinderkeukens, houten blokken, houten puzzels, houten auto’s, noem maar op. Natuurlijk is het netjes en als alles opgeruimd is, maar mooi houten speelgoed staat ook erg mooi op een wandplank of zelfs op de vloer in de kinderkamer of slaapkamer.

Houten speelgoed

Houten speelgoed

Houten speelgoed

Houten speelgoed

Houten speelgoed

Houten speelgoed

Bron: Lobbes.nl

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.