Leuke wooninspiratie & interieur ideeën voor de inrichting van je huis en tuin | inrichting-huis.com

Sereen appartement met Scandinavische invloeden
Binnenkijken Scandinavisch interieur

Sereen appartement met Scandinavische invloeden


Dit is het Mayfair Apartment, een oud en krap appartement gelegen in Potts Point in Sydney, die door de interieurarchitect Kirsten Stanisich omgetoverd is tot een ruime en lichte woning. Het appartement is van Richard Riboni, en is tevens één van de beste en oudste vrienden van Kirsten. Toen hij dit appartement in Potts Point kocht, vroeg hij haar om te helpen met het interieurontwerp. Dankzij een nauwe samenwerking met Richard, wist Kirsten er een prachtig appartement van te maken. Love it!

Sereen appartement met Scandinavische invloeden

De prioriteit van het project was het slopen van binnenmuren om een open woon- en eetruimte te creëren. Het materiaalpalet omvat met een hele fijne lichthouten vloer, zachtgrijze, bijna witte muren, mooie linnen en een mix van verschillende zwarte en houttinten. Het neutrale kleurenpalet biedt de perfecte achtergrond voor hoogwaardige designstukken.

Samenwerking met de klant

Richard heeft een ongelooflijk gevoel voor stijl en de samenwerking met hem was zeer collaboratief. Hij houdt van zachte grijstinten, donkergrijze tinten en gedempte kleuren, en hem zo goed kennende had Kirsten al een vrij duidelijke briefing in haar hoofd over zijn esthetiek. In termen van planning en reikwijdte hebben ze veel gesproken over hoe ze de verschillende ruimtes met elkaar konden verbinden zonder de bedoeling van de oorspronkelijke plattegrond van kunst en ambacht te vernietigen. Richard was geïnteresseerd in een zeer goede ontwerpuitkomst en hij was het ermee eens dat het budget werd besteed aan de afwerking en detaillering in plaats van overmatige voorzieningen.

staande lamp naast bank

De uitdaging

De verbinding van de verschillende ruimtes was één van de grootste uitdagingen en het vormen van nieuwe openingen die de oorspronkelijke integriteit van het appartement behielden. Dit is goed gelukt met behulp van een zorgvuldig uitgekozen kleuren- en materialenpalet. Daarnaast hebben ze ook te maken gehad met zeer krappe afmetingen in het toilet. Dat hebben ze opgelost met een super chique inbouwfonteintje van marmer.

Interieurstijl

Het overall gevoel in het appartement heeft een sterke Scandinavische invloeden. Er is een gevoel van sereniteit. Naast een mooie lichte basis, vind je in het interieur ook wat donkere elementen die voor het contrast zorgen. De grote comfortabele donkergrijze, bijna zwarte bank bijvoorbeeld, of de grote moderne zwarte eettafel en de zes bijbehorende eetkamerstoelen daarachter. Op de strakke lichte muren vind je mooie grote donkere kunstwerken, die heel mooi tot hun recht komen. Het totale concept was gebaseerd op originele details die ze vereenvoudigd en gestileerd hadden om een ​​eigentijdse gelaagdheid aan de ruimte te geven.

blauwe badkamermeubel

gouden hanglampen boven zwarte eettafel

Richard heeft een Italiaanse roots, dus het was heel logisch voor hem om met ​​marmer te werken met een sterke ader, ook wel bekend als Arabescato. Dit zie je dus bijvoorbeeld terug in het fonteintje, maar er is ook gekozen voor een marmeren keukenblad gecombineerd met zwarte keukenkasten, en zijn de wanden in de inloopdouche betegeld met mooie marmeren tegels.

zwarte gevel

zwarte keuken marmeren werkblad

linnen in slaapkamer

Hale Mercantile Co. hoofdbord en linnengoed van Manon Bis. Atollo-lamp van Euroluce. GAN vloerkleed van Hub. Gordijnen van Simple Studio.

marmeren trap

zwarte schilderij witte muur

Kunstwerk van Robert Hirschmann van King Street Gallery. Arfl ex ‘Strips’ bank van Poliform. GAN vloerkleed van Hub. Gervasoni kruk en hanglampen van Anibou.

zwarte schilderij witte muur

‘Fold’ tafel van Boffi. Gervasoni hanglampen van Anibou. Kunstwerk door Shane Pennington.

inbouw fonteintje toilet

‘Mutina Mews’ tegels van Academy Tiles gelegd in een chic Hongaarse punt patroon in het toilet. Het kraantje is van Astra Walker.

Fotografie: Chris Warnes

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou

1 Comment

  • Reply
    Woonkamer ideeën | Inrichting-huis.com
    25 oktober 2019 at 07:00

    […] interieur heeft ontworpen met een witte achtergrond, zachte grijstinten en gedempte kleuren. Klik hier om het hele appartement te […]

  • Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.