Leuke wooninspiratie & interieur ideeën voor de inrichting van je huis en tuin | inrichting-huis.com

winter bbq tips
Tuin inspiratie

Winter BBQ – 5x Tips!


De zomer is natuurlijk hét seizoen voor een lekkere en gezellige BBQ. Nu de zomer voorbij is, betekent echter niet dat je de BBQ moet opbergen. Ook tijdens herfst en in de winter kan je namelijk heel goed barbecueën. Sterker zelfs, de winter BBQ is de laatste jaren een echte trend aan het worden. Als je het vergelijkt met een BBQ in de zomer, zijn er wel een aantal dingen anders, vooral vanwege de koude temperaturen. Daarnaast zijn de dagen natuurlijk ook een stuk korter, waardoor het veel sneller donker wordt. Maar dit maakt een winter BBQ juist leuk. Ga jij dit jaar voor het eerst een winter BBQ houden? Wij hebben een aantal tips!

1. Voorbereiden voor de kou

In de winter is het natuurlijk een stuk kouder dan de zomer. Een winter BBQ is dan ook pas echt leuk en gezellig als het écht koud is, het liefst zelfs met heel veel sneeuw. Zorg er daarom voor dat je voorbereid bent voor de kou. Naast dat je goed warm aankleed met een dikke jas, handschoenen en een sjaal, is het een goed idee om alvast een aantal lekkere warme kleden klaar te zetten, waar iedereen gebruik van kan maken. Geloof ons, kleden zijn lifesavers tijdens een winter BBQ. Wil je zéker weten dat je gasten het niet te koud krijgen, en daardoor naar binnen vluchten? Dan kan je overwegen om heaters in de tuin te plaatsen.

2. Veiligheid

Sneeuw is fijn, mooi en gezellig tijdens een winter BBQ, maar het kan ook voor spectaculaire glijpartijen zorgen. En tijdens een BBQ kan dat erg gevaarlijk zijn. Daarom is het belangrijk om een ijsvrij pad te creëren die leidt naar de BBQ. En maak de plek rondom de BBQ ook ijsvrij, zodat je in ieder geval daar niet kan uitglijden.

winter bbq tips

3. Verlichting

Omdat het in de winter rond 16:00 uur al donker begint te worden, is verlichting erg belangrijk bij een winter BBQ. Het is al donker voordat de BBQ überhaupt begonnen is. Een snoerlamp bijvoorbeeld zorgt bijvoorbeeld zowel voor licht als sfeer in de tuin. Heb je geen goede tuinverlichting? Zorg er dan voor dat je lantaarns en kaarsen in de tuin hebt. Een vuurkorf is ook altijd een goed idee. Dit zorgt niet alleen voor verlichting, maar ook voor warmte en heel veel gezelligheid!

winter bbq tips

4. Extra tijd voor het aanmaken van de BBQ

Doordat het echt koud kan worden in de winter, moet je rekening houden dat het wat langer duurt om de BBQ aan te maken. En niet alleen voor het aanmaken van de BBQ, ook het grillen kan wat langer duren dan je gewend bent van een BBQ in de zomer. Soms kan het wel twee tot drie keer langer duren. Een goede BBQ helpt altijd. Zorg er daarnaast altijd voor dat de BBQ goed heet is, voordat je begint met grillen. Je kan dit testen door je hand tien centimeter boven de BBQ te houden. Houd je dit langer dan twee seconden vol, dan is het nog niet heet genoeg.

winter bbq tips

5. Winter BBQ tools

Als het gaat om tools en benodigdheden tijdens een winter BBQ, dan is dat gewoon vergelijkbaar met een normale BBQ in de zomer. Denk aan een kernthermometer voor het controleren of het vlees en vis goed gaar is, één tang voor het het eten één tang voor het verplaatsen van de kolen, hitte bestendige handschoenen die vooral een musthave zijn in de winter, noem maar op. Het is ook belangrijk om rekening te houden met het afval. Zorg er daarom voor dat je altijd vuilniszakken klaar hebt staan en bij voorkeur ook een afvalzakhouder, zodat het schoon en hygiënisch blijft. En een borstel is ook altijd handig waarmee je de BBQ aan het einde kunt schoonmaken.

winter bbq tips

6. Recepten

Wat je natuurlijk absoluut niet mag vergeten, de gerechten voor de perfecte winter BBQ. Heel veel gerechten van een normale zomer BBQ kan je zéker ook voor een winter BBQ bereiden, maar er zijn ook een aantal musthaves die niet mogen ontbreken:

  • De eerste is meer een drank, namelijk Glühwein. Het Glühwein recept van uit Pauline’s keuken is een aanrader.;
  • Hoewel erwtensoep niet echt een BBQ recept is, is het wel écht iets voor de winter. Daarom is erwtensoep ook een aanrader als voorgerecht.;
  • Bbq Emu filet. Klik hier voor het recept!
  • Gerookte beenham is ook een typisch gerecht voor de Winter BBQ. Het recept vind je hier.
  • Gegrilde lamskoteltten zijn ook altijd lekker. Wij raden dit recept aan.;
  • De apfelstrudel is het perfecte toetje voor de winter BBQ. AH heeft hier een heel goed en makkelijk recept voor. Klik hier.
  • Lekker met z’n allen warm en knus marshmallows bereiden! Vind hier een lekker marshmallow recept.

marshmallows winter bbq

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.