Leuke wooninspiratie & interieur ideeën voor de inrichting van je huis en tuin | inrichting-huis.com

Wooninspiratie

Rolluiken laten plaatsen? Hier moet je aan denken!


Wil jij rolluiken laten plaatsen voor de ramen van je huis? Op deze pagina vind je de beste tips die je helpen om de beste keuzes te maken voor jouw nieuwe rolluiken!

Rolluiken zijn al lang niet meer alleen bedoeld voor winkels, restaurants en kantoren. Steeds meer mensen willen rolluiken laten plaatsen voor hun huis, vanwege de verschillende voordelen die e bieden. Het is natuurlijk een vorm van inbraakpreventie, wat niet alleen potentiële inbrekers afschrikt, maar rolluiken vertragen ze ook daadwerkelijk als ze proberen bij je in te breken. Daarnaast hebben rolluiken ook een isolatie functie, die de warmte in huis houdt in de winter en je huis koel houden in de zomer. Wil jij ook rolluiken laten plaatsen voor de ramen van je huis? Op deze pagina vind je de beste tips voor het kopen en laten plaatsen van rolluiken voor je huis.

1. Wat is belangrijk voor jou en jouw gezin?

Zoals je hierboven kunt lezen, bieden rolluiken dus verschillende voordelen. Maar het is belangrijk om na te denken wat voor jou en jouw gezin belangrijk is. Wat is de belangrijkste reden om rolluiken te laten plaatsen? Vaak is dat een veilig geval, om te voorkomen dat er wordt ingebroken. Voor anderen is inbraakpreventie meer een bijzaak, maar is de isolerende functie tegen geluid, warmte en kou een belangrijke reden. Deze mensen zouden bijvoorbeeld dan voor isolerende rolluiken kunnen kiezen, zodat ze optimaal van dat voordeel kunnen genieten.

2. Bediening

Voor wat voor soort bediening je kiest, bepaalt hoe makkelijk of moeilijk de rolluiken in gebruik zijn. Vroeger konden ruilluiken alleen handmatig bediend worden. Hoewel dat tegenwoordig nog steeds mogelijk is, zijn elektrische rolluiken natuurijk veel makkelijker. Met één druk op de knop kunnen ze geopend en gesloten worden. Dit kan met een bijgeleverde afstandsbediening, en soms kan je de rolluiken ook super eenvoudig op afstand bedienen vanuit je telefoon – dan hoef je er zelfs niet thuis voor te zijn.

3. Extra functies

Rolluiken waren ooit hele eenvoudige producten met een eenvoudige functie. Dat zijn ze natuurlijk nog steeds, maar tegenwoordig zijn er rolluiken verkrijgbaar die uitgerust zijn met hele handige extra functies. Denk bijvoorbeeld aan een tijdschakelaar, waarbij je een tijd in kunt stellen dat de rolluiken automatisch open en dicht gaan. En je kunt ook kiezen voor elektrische rolluiken op zonne-energie. Aan de voorkant van de zonnepanelen vind je een accu, die bij daglicht wordt opgeladen. Op die manier kan je dus ook eenvoudig op je energierekening besparen. Wil je elektrische rolgordijnen die passen bij je Smart Home? Kies dan van rolluiken met een Somfy-moter die aangesloten kunnen worden op domotica. Op die manier kan je de rolluiken centraal bedienen. En wat dacht je van een obstakelfunctie? Deze zorgt ervoor dat de rolluik automatisch stopt als bijvoorbeeld het raam nog open staat of als de rolluik is vastgevroren in de winter. Zo voorkom je dat de rolluik zichzelf kapot trekt bij een belemmering.

4. Esthetiek, kleur en design

Naast het bieden van veiligheid en isolatie, kunnen rolluiken ook helpen om de buitenkant van je huis te verbeteren. Vroeger stonden rolluiken bekend dat ze super lelijk zijn, maar tegenwoordig is er op design gebied heel veel verbeterd. Kies dus de kleur en het ontwerp die passen bij de de stijl van je huis.

mooie zwarte rolluiken laten plaatsen

5. Kosten

De kosten zijn een essentiële factor waarmee rekening moet worden gehouden bij het kiezen en laten plaatsen van rolluiken voor je huis. De meeste mensen die geïnteresseerd zijn, gaan op zoek naar goedkope rolluiken. Maar net zoals met eigenlijk alles, is het niet verstandig om voor de goedkoopste rolluiken te gaan. Goedkoop is duurkoop – zoek dus altijd naar de beste prijs kwaliteit verhouding. Zorg er bovendien voor dat je de rolluiken bij een betrouwbaar bedrijf koopt, zodat je zeker weet dat je een goede nazorg krijgt.

De kosten voor het laten plaatsen van rolluiken is afhankelijk van verschillende factoren. Het formaat speelt natuurlijk een belangrijke rol, het materiaal (kunststof of aluminium), of je kiest voor handmatige of elektrische rolluiken, en hoeveel rolluiken je in totaal wilt laten plaatsen (eventuele korting). Houd rekening met een prijs tussen 200 – 1500 euro inclusief montage.

6. Garantie en service

Zorg ervoor dat je altijd kiest voor een betrouwbare dealer met professionele montage en garantie, zeker als je kiest voor elektrische rolluiken. Een goede service is erg belangrijk! Hoewel het tegenwoordig heel makkelijk is om je rolluiken online te kopen, raden we aan om altijd eerst langs een showroom te gaan. Op die manier heb je niet alleen een veel beter beeld van wat je koopt, maar krijg je ook een beter gevoel van de dealer zelf, op wat voor manier ze werken, en wat voor service ze bieden.

Bekijk ook:
Rolluiken buiten laten plaatsen? Dit zijn de voordelen!
5x Buiten zonwering
De voordelen van raamdecoratie in de zomer

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou

No Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.