Leuke wooninspiratie & interieur ideeën voor de inrichting van je huis en tuin | inrichting-huis.com

onderhoudsvriendelijke-tegels
Geen categorie

Onderhoudsvriendelijke vloeren voor de tuin


Een tuin die onderhoudsvriendelijk is, dat is tegenwoordig één van de meest gestelde wensen. Dit is natuurlijk heel goed te begrijpen. Ze hebben het druk met werk en hun sociale contacten, en hebben daardoor weinig tijd over om hun tuin te onderhouden. Tegelijkertijd willen ze wel van hun tuin genieten. Ze willen een tuin, waar je niet heel veel aan hoeft te doen, maar waar je wel tijdens de zomermaanden optimaal van kunt genieten. Eén van de belangrijkste onderdelen daarvan is de vloer in de tuin. Welke vloeren voor de tuin zijn onderhoudsvriendelijk?

onderhoudsvriendelijke-tuin

Tegels

Betonnen tegels met een coating of keramische tegels geven de tuin een strakke moderne uitstraling. Een groot voordeel daarbij is dat ze ook onderhoudsvriendelijk zijn. Kans op groene aanslag is een stuk minder groot dan ‘normale’ tegels.

onderhoudsvriendelijke-tegels

Composiet vlonders

Houten vlonders zijn super populair, maar de laatste jaren zijn er steeds meer mensen die kiezen voor composiet vlonders. Het grote voordeel van composiet vlonders is het onderhoudsvriendelijke karakter. Niet alleen zullen composiet vlonders niet zo snel verkleuren, maar het is ook niet nodig om ze te lakken of te schuren. En schoonmaken is ook super eenvoudig.

Composiet vlonders

Kunstgras

Een tuin zonder groen is geen tuin. En de steeds is gras één van de populairste vormen van groen in de tuin. Het nadeel is natuurlijk dat je gras goed moet onderhouden, anders wordt het een zooitje. Dat probleem zal je niet hebben met kunstgras. Kunstgras ziet eruit als echt gras, maar je hoeft het nooit te onderhouden. Kijk op Kunstgras-grastapijt.nl voor meer info.

kunstgras-onderhoudsvriendelijke-tuin

Grind

Wat ook een optie is, is grind in de tuin. Een makkelijk manier om onkruid tegen te gaan, is het gebruik van een gronddoek en een grindmat. Daarmee blijft het grind bovendien goed op zijn plek.

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou

No Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.