Leuke wooninspiratie & interieur ideeën voor de inrichting van je huis en tuin | inrichting-huis.com

Keuken inspiratie

Mooie snijplanken voor in je keuken


Als je zelf dagelijks netjes je maaltijd kookt, gebruik je hem heel vaak: De snijplank. Letterlijk vaak een ‘ondergeschoven kindje’ in de keuken. Waarom zou je het houden bij de snijplank die je al in je studententijd gebruikte als je de laatste tijd superleuke snijplanken kunt kopen?

mooie snijplanken 5

Foto: Etsy

Snijplanken zijn er in verschillende soorten en maten. Je kunt voor een robuust exemplaar kiezen, maar uiteraard ook voor een elegant model. Er zijn ook steeds meer leuke vormen te verkrijgen.

mooie snijplank 4

Foto: Zilverblauw

mooie snijplanken 10

Foto: Snug

Snijplank hygiëne

Hygiëne is belangrijk. Daar ben ik het mee eens. Maar het is dan nog niet direct nodig om van die gekleurde snijplanken van de groothandel te gebruiken. Je kunt er ook voor kiezen om 3 of 4 verschillende vormen in hout te kiezen die je leuk op je aanrecht kunt neerzetten. Elke vorm gebruik je voor een ander doel: vlees, vis, bereid eten of groenten. Mooi is het om de houten snijplanken aan te vullen met een paar exemplaren van marmer.

mooie snijplanken 2

Foto: Ferm Living

mooie snijplanken 1

En voor de liefhebbers een creatief idee: Schilder uiteinden van snijplanken in een bepaalde kleur, zodat je ze zo uit elkaar kunt houden.

mooie snijplanken 9

Foto: unknown

Mooi is het ook om ze op te hangen aan een leuk rek of gewoon aan een spijkertje verspreid over de wand.  Heb je direct een mooie decoratie voor je keuken.

mooie snijplanken 8

Foto: Unknown

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.