Leuke wooninspiratie & interieur ideeën voor de inrichting van je huis en tuin | inrichting-huis.com

mooie-blauw-grijze-woonkamer
Klassiek interieur Woonkamer inspiratie

Mooie blauw grijze woonkamer


Vorige week had ik het over het kleur van het jaar Denim Drift die door Flexa is uitgekozen. Een mooie blauw grijze tint die heel stijlvol op verschillende manieren terug kunnen komen in het interieur. Vandaag wil ik jullie een woonkamer laten zien waar deze kleurentrend mooi tot uiting is gekozen. Een hele mooie woonkamer van een prachtig karakteristiek appartement met stijlvolle blauw grijze tinten en chique meubels en decoratie.

mooie-blauw-grijze-woonkamer

mooie-grijze-muren-woonkamer

Klassieke karakteristieke details

De ruimte van de woonkamer is echt super mooi, die voorzien is van chique karakteristieke details zoals het enorme hoge plafond, de sierlijsten, de twee karakteristieke grote ramen, de gietijzeren radiatoren, de super hoge plinten, de klassieke deurposten en bijbehorende spiegeldeuren.

De deuren, de deurposten en de raamkozijnen zijn wit geschilderd. Dit hebben ze gecombineerd met een visgraat houten vloer, dé perfecte vloer voor deze woonkamer naar mijn idee.

klassieke-witte-deurposten

diepe-blauwe-bank

Grijze muren en blauw grijs plafond

Alle muren zijn grijs geschilderd, terwijl het plafond een echte Denim Drift grijs blauwe tint heeft gekregen. Een opvallende en vooral ook gedurfde keus, die hier in deze woonkamer bijzonder mooi uitpakt.

Centraal in de woonkamer is het zitgedeelte ingericht, met een grote bruine vloerkleed, een grote diepe blauwe bank en verschillende leuke bijzettafeltjes. Zelfs de twee lage rode stoelen naast elkaar passen mooi bij het geheel.

houten-planken-dressoir

denim-drift-woonkamer

Groen in de woonkamer

Zowel aan de linkerkant als de rechterkant van de spiegeldeuren, zijn twee lage dressoirs gecreëerd van rustieke houten planken op de vloer. Daarop vind je verschillende mooie items zoals stapels boeken en tijdschriften, een mooie lamp en meerdere terracotta potjes met stoere cactussen. Groen vind je ook naast de bank, in de vorm van een mooie grote kamerplant.

eetkamer-hanglamp

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou

No Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.