Leuke wooninspiratie & interieur ideeën voor de inrichting van je huis en tuin | inrichting-huis.com

Mooi badkamerontwerp in een klein appartement van 37m2
Badkamer inspiratie Industrieel interieur Modern interieur

Mooi badkamerontwerp in een klein appartement van 37m2


Als je een klein appartement bezichtigd met een woonoppervlakte van slechts 37m2, dan is het altijd even je hart vasthouden bij het bekijken van de badkamer. Maar soms heb je geluk, en wordt je bijzonder aangenaam verrast. Deze badkamer is zo’n voorbeeld, die je heel blij zou maken als je die voor het eerst ziet. Het is modern, het is praktisch ingericht en het ziet er ook nog eens erg mooi uit. Niets op aan te merken!

Mooi badkamerontwerp in een klein appartement van 37m2

Het ontwerp van deze badkamer is gemaakt door ontwerpers Margaux Meza en Carla Lopez van interieurontwerp bureau Transition Interior Design. Zij hebben in Parijs een appartement ontworpen van 37m2. De klant had het appartement gekocht voor de vorige eigenaar, die 30 jaar lang niets aan het appartement had gedaan. Het was dus super gedateerd. De ontwerpers hebben het appartement volledig op z’n kop gezet, met een nieuwe indeling en een nieuw interieurontwerp. En een nieuwe badkamer was uiteraard ook een belangrijk onderdeel van het project.

Fijne praktische badkamer

In totaal heeft het project drie maanden geduurd. Gezien het resultaat, valt dat reuze mee. Vanuit de exotische hal, heb je toegang tot de badkamer. Het is niet super groot, wat eigenlijk ook niet kan als je slechts 37m2 aan woonoppervlakte hebt, maar het voelt zéker niet mini mini aan. Er is een groot raam aanwezig, die de badkamer voorziet van natuurlijk licht, en de ontwerpers hebben de badkamer op een hele praktische manier ingedeeld.

Mooi badkamerontwerp in een klein appartement van 37m2

Witte metrotegels en hexaontegels

Alle wanden en het plafond zijn strak gestuukt en wit geschilderd. Dit hebben ze gecombineerd met mooie donkere hexagon tegeltjes op de vloer. Aan de grote wand is een smal muurtje gecreëerd, voor het inbouwreservoir en de inbouwkraan van de wastafel. Dit muurtje is volledig betegeld met witte metrotegels, en is aan de bovenkant afgewerkt met een smal warm eikenhouten plankje. Aan de linkerkant van het muurtje is het hangtoilet gemonteerd. Aan de rechterkant vind je de stoere zwevende wastafelmeubel en wastafel. Aan de muur vind je een combinatie van drie leuke eikenhouten wandplankjes met ronde hoeken, een wandlamp en een stijlvolle ronde spiegel.

Inloopdouche met stoere vouwdeur

De grote nis bij het raam is perfect om er een inloopdouche in te richten. Dat hebben ze op een hele stoere manier gedaan. De muren in de inloopdouche zijn betegeld met dezelfde witte metrotegels. In de muur, waar de douche aan gemonteerd is, zijn twee diepe nissen gecreëerd, waar kleine spullen in geplaatst kunnen worden. Het mooiste is de glazen deur, waar de inloopdouche mee afgesloten kan worden. Een glazen vouwdeur, voorzien van een stalen zwarte frame.

Mooi badkamerontwerp in een klein appartement van 37m2

Zwarte elementen

Staal komt bovendien op meerdere plekken terug in de badkamer. De wastafelmeubel is van staal, en ook de grote wandspiegel is van staal. Daarbij zijn hele stoere zwarte elementen gebruikt, die daar perfect bij passen. De zwarte douche, het zwarte bedieningspaneel boven het toilet, de zwarte inbouwkraan, de zwarte designradiator, noem maar op.

Bron: Cotemaison.fr

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou

No Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.