Leuke wooninspiratie & interieur ideeën voor de inrichting van je huis en tuin | inrichting-huis.com

Mooi appartement met een strand thema
Binnenkijken Industrieel interieur Modern interieur

Mooi appartement met een strand thema


Wooninspiratie is tegenwoordig overal te vinden. Op blogs, Pinterest, Instagram, restaurants, hotels, noem maar op. En soms kan je zelfs inspiratie halen uit de omgeving van je woning.

Vandaag nemen we een kijkje in de woning van Jacques en Hannes, die in een klein appartement van 40m2 wonen, gelegen in het traditionele vissersgebied van La Barceloneta in Barcelona. Naast vele Catalaanse hoogtepunten, is het strand ook een heel belangrijk onderdeel van Barcelona. En daar is het interieurontwerp van dit appartement ook op gebaseerd. Met behulp van de interieurontwerpers van architectenbureau van Egue Y Set, hebben ze hun appartement verbouwd met een super leuk strand thema!

Mooi appartement met een strand thema

Mooi appartement met een strand thema

Praktische indeling met een multifunctionele scheidingswand

Het appartement is volledig verbouwd. Alle oude muren zijn verwijderd en ze hebben een compleet nieuwe indeling gemaakt. Een kleine woonkamer met een open keuken, en een badkamer die vanuit de slaapkamer bereikt kan worden. Praktisch en overzichtelijk. De architecten hebben een grote stoere multifunctionele scheidingswand ontworpen, om de leefruimte van de privéruimte te scheiden. De scheidingswand bestaat uit een grote hoge kast, die aan één kant als keukenkast wordt gebruikt en aan de slaapkamer kant als kledingkast. Rondom deze kast vind je ramen, die voorzien zijn van zwarte stalen kozijnen. Het is een échte eyecatcher geworden in het interieur.

keuken-l-opstelling

Bakstenen muren en bogen plafond

Twee belangrijke originele details zijn gerestaureerd en in tact gelaten, namelijk de stoere rauwe bakstenen muren en het stenen bogen plafond met bijbehorende zwarte balken. Buiten het feit dat deze karakteristieke details typisch zijn in deze wijk, zien ze er ook gewoon erg mooi uit.

eikenhouten-eettafel-zwarte-stoelen

kleine-woonkamer

Blauw, wit, zwart en hout

Het interieurontwerp met het strand thema kenmerkt zich met een kleurenpalet bestaande uit voornamelijk blauw, wit en zwart. En ook eikenhout speelt een belangrijke rol in het ontwerp, die bijvoorbeeld terugkomt in de sfeervolle warme eikenhouten vloer, eikenhouten eettafel en eikenhouten keukenblad en achterwand.

schilderij-boven-bank

blauwe-muren-deur

Blauw is dé kleur van de zee. Daarom heeft blauw een hoofdrol gekregen in de vorm van mooie blauwe muren en blauwe deuren. In de badkamer hebben ze zelfs gekozen om het plafond blauw te schilderen.

Wat ik erg knap vind, is dat er een mooi balans gecreëerd is in het interieur van dit klein appartement. Het gebruik van een thema in het interieur, wordt al snel gezien als ouderwets. Maar door de combinatie van mooie karakteristieke details, gebruik van de juiste materialen en kleuren, en slimme praktische oplossingen, hebben de ontwerpers iets heel eigentijds weten te creëren.

muur-achter-bed

open-kast-keuken

slaapkamer-decoratie-achter-bed

stoere-industriele-slaapkamer

toilet-in-badkamer

witte-hanglamp-boven-bed

witte-keuken-eikenhouten-werkblad

zwart-witte-patroontegels-keuken

bakstenen-keuken-achterwand

bakstenen-muur-slaapkamer

blauwe-deur-slaapkamer

eettafel-open-keuken

glazen-deur-stalen-kozijnen-slaapkamer

grote-grijze-hanglamp-boven-eettafel

jaloezien-slaapkamer

kleine-badkamer-patroontegels

kleine-open-keuken

Bron: Egueyseta.com | Fotografie: Vicugo.com

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou

1 Comment

  • Reply
    Het interieurontwerp van dit kleine appartement is erg inspirerend! | Inrichting-huis.com
    15 juli 2018 at 11:00

    […] jullie het appartement nog van Jacques en Hannes? Een klein appartement van 40m2 in Barcelona, die op een hele mooie manier ingericht is met een strand thema door interieurontwerp studio Egue Y […]

  • Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.