Leuke wooninspiratie & interieur ideeën voor de inrichting van je huis en tuin | inrichting-huis.com

tolix-stoel
Stoelen

Tolix stoel


Iedereen kent de Tolix stoel. Voor mij persoonlijk is de Tolix stoel een synoniem voor de industriële eetkamerstoel. De originele Tolix stoel is in de jaren ’30 ontworpen door de bekende Franse metaalbewerker Xavier Pauchard, maar tegenwoordig zijn er heel veel namaak en replica varianten op de markt, die je voor een paar tientjes kun kopen. Dit betekent vaak maar één ding, de Tolix stoel is enorm populair!

tolix-stoel

tolix-stoel-zilver

Industriële stoel

De Franse ontwerper wilde een stevige, praktische stoel creëren die overal bruikbaar was. De Tolix a stoel was daar het resultaat van. Toendertijd zag je de stoere industriële stoel vooral gebruikt worden in leuke Franse Cafés. Dat zie je tegenwoordig overigens ook nog heel vaak, in hippe cafes, restaurants, hotels, noem maar op. Maar de Tolix stoel is ook een hot item bij mensen thuis. Aan de eettafel, als bureaustoel, als bijzettafel, noem maar op.

Industriële stoelen

Industriële stoelen

Industriële stoelen

Hoewel de metalen stoel een sterke industriële uitstraling heeft, past de Tolix stoel eigenlijk in elke interieurstijl. Of je nou een industriële tafel hebt, een strakke tafel of een steigerhouten tafel, de Tolix stoel past er altijd wel bij.

Een originele Tolix a stoel is verkrijgbaar vanaf €215,-. Een replica Tolix stoel is vaak al verkrijgbaar voor onder €100,-.

Tolix stoel

Tolix stoel

Tolix stoel

Tolix stoel

Tolix stoel

Tolix stoel

Tolix stoel

Tolix stoel

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou

No Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.