Leuke wooninspiratie & interieur ideeën voor de inrichting van je huis en tuin | inrichting-huis.com

moderne-woonkamer-stoer-vintage-tintje-gekregen-
Vintage interieur Woonkamer inspiratie

Deze moderne woonkamer heeft een stoer vintage tintje gekregen


Vandaag neem ik jullie mee naar het Braziliaanse São Paulo, waar we een kijkje gaan nemen in de woonkamer van journalist Maria Silvia Ferraz. Samen met haar man, die ook journalist is, woont ze in een modern appartement met een woonoppervlak van 75m2. Toen het stel het appartement kochten, moest het nog helemaal verbouwd en herontworpen worden. Dit hebben ze overgelaten aan architect en interieurontwerper Robert Robl.

moderne-woonkamer-stoer-vintage-tintje-gekregen-

Open karakter

Het appartement vóór de verbouwing kenmerkte zich met een open indeling, waarbij de woonkamer, de slaapkamer en keuken zich in dezelfde ruimte bevonden. Alleen de badkamer was een aparte ruimte. De architect besloot deze open indeling te respecteren en te behouden. Met een aantal leuke ideeën wist hij de verschillende functionele ruimtes echter tóch te scheiden.

moderne-woonkamer-stoer-vintage-tintje-gekregen-

Betonlook gietvloer overloop naar hexagon tegels

In de woonkamer is er gekozen voor een stoere grijze betonlook gietvloer. Deze loopt door tot aan het begin van de keuken. Daar is de vloer namelijk betegeld met super leuke zeshoekige hexagon tegels. De tegels zijn in de kleuren lichtgrijs, donkergrijs, zwart en blauw. Het blauw is geïnspireerd door de grote schilderij van kunstenaar Loro Verz, dat een belangrijke betekenis heeft voor het stel. Ondanks dat er geen muur of deur aanwezig is tussen de woonkamer en de keuken, zijn deze twee ruimtes door de overloop van de betonlook gietvloer naar de tegels, tóch visueel gescheiden.

Houten inloopkast als scheidingswand

Voor de scheiding van de slaapkamer en de woonkamer, is er een inloopkast gecreëerd, die volledig met houten planken is bekleed. Het hout ziet er niet alleen mooi uit, maar de warme uitstraling van het hout verzacht ook de koude uitstraling van de betonlook gietvloer, het betonnen plafond en de vloertegels.

Grote inbouwkast en vintage meubels en accessoires

In de zithoek van de woonkamer vind je een mix van strakke moderne meubels en stijlvolle vintage meubels en accessoires. De grote blikvanger wordt gevormd door de grote op maat gemaakte inbouwkast. Deze moderne strakke grijze kast wordt gebruikt als open boekenkast, tv meubel, en aan de onderkant vind je ook een aantal handige dichte kasten, waar spullen opgeborgen kunnen worden. De babyblauwe bank met houten poten is gecombineerd met een mooie vintage okergele stoel, een glazen salontafel met zwarte stalen onderstel, een koeienhuid vloerkleed en twee schattige krukjes. Naast de grote blauwe schilderij aan de muur, is er ook een grote zwarte lijst op de vloer tegen de houten wand geplaatst.

moderne-woonkamer-stoer-vintage-tintje-gekregen-

moderne-woonkamer-stoer-vintage-tintje-gekregen-

moderne-woonkamer-stoer-vintage-tintje-gekregen-

moderne-woonkamer-stoer-vintage-tintje-gekregen-

Bron: Revistaad.es

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou

1 Comment

  • Reply
    Woonkamer ideeën | Inrichting-huis.com
    14 januari 2020 at 12:39

    […] of een pronkkast. Interieurontwerper Robert Robl heeft onderstaande TV wandkast gerealiseerd. Klik hier om meer foto’s te […]

  • Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.