Leuke wooninspiratie & interieur ideeën voor de inrichting van je huis en tuin | inrichting-huis.com

Moderne stoere badkamer van Italiaans Architectenkoppel
Badkamer inspiratie Modern interieur

Moderne stoere badkamer van Italiaans Architectenkoppel


Architectenkoppel Nicola Andò en Emanuela di Gaetano van studio DiDeA uit Italië hebben hun eigen appartement ontworpen. Een modern appartement van 103m2 met een ruime open leefruimte en een comfortabele privé ruimte waar de slaapkamer en de bijbehorende badkamer zijn ingericht. Vaak zie je dat een interieur is ontworpen door echte interieurprofessionals. Je komt keuzes tegen die een ‘normale’ mensen niet zo snel genomen zouden hebben. Mooie elementen die iets extra’s geven aan een interieur. Deze keuzes zie je ook terug in het ontwerp van de badkamer van de twee architecten. Daar kunnen we uiteraard alleen maar van leren!

Moderne stoere badkamer van Italiaans Architectenkoppel

Betonstuc vloer en muren

Nicola en Emanuela wilden een moderne strakke en minimalistische badkamer hebben, die voorzien is van mooie moderne voorzieningen. Daar waar ze in de rest van het appartement gekozen hebben voor een sfeervolle warme houten vloer en strakke witte wanden, hebben ze in de badkamer gekozen voor stoere betonstuc. Zowel de vloer als alle muren in de badkamer zijn bewerkt met het betonstuc. Deze bewerking geeft de strakke minimalistische uitstraling die ze zo graag wilden hebben.

betonstuc-badkamer-rood-sanitair

Sommigen zullen dit saai vinden, maar saai is het hier zéker niet. De relatief koude uitstraling van het betonstuc hebben ze heir gecompenseerd met eiken houten elementen. Er is over de gehele breedte van de badkamer een op maat badkamermeubel gemaakt van eiken hout. Een moderne zwevende eiken houten meubel met twee grote ladekasten, waar een witte rechthoekige opbouwwastafel op geplaatst is. Boven de meubel is bovendien met het zelfde eiken hout een maatwerk spiegel gemaakt.

eiken-houten-badkamermeube-rode-kraanl

Rood sanitair

Maar het echte bijzondere in deze architectenbadkamer wordt gevormd door het het sanitair. Als échte eyecatchers in het badkamerontwerp vind je in deze badkamer rode sanitair. De wastafelkraan, de regendouche uit het plafond, de badkraan, de handdouche bij het bad en ook de designradiator zijn namelijk zijn rood. Geweldig!

moderne-stoere-badkamer-italiaans-architectenkoppel-2

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.