Leuke wooninspiratie & interieur ideeën voor de inrichting van je huis en tuin | inrichting-huis.com

minimalisme in huis
Wooninspiratie

Minimalisme in huis 


Er is niets fijner dan thuiskomen op een plek die helemaal naar eigen smaak is ingericht. Een huis waar je helemaal tot rust komt en weer op kunt laden na een lange dag. Toch ervaren veel mensen onrust als ze thuiskomen. De inrichting van een woning kan hier veel invloed op hebben. Drukke patronen en veel spullen in huis kunnen leiden tot chaos in het hoofd. Misschien herken je dat bij jezelf, als je je eenmaal stoort aan iets, dan kan het moeilijk zijn om dit los te laten. Het is in dit soort gevallen dan ook zeker raadzaam om iets aan de situatie te veranderen. Als je thuiskomt van een werkdag wil je tot rust kunnen komen om je weer op te laden voor een volgende werkdag en niet in een bolwerk van frustratie belanden.

De waarde van voorwerpen

Een oplossing hiervoor kan zijn om je in te lezen rond het thema minimalisme. In een minimalistisch huis is alles aanwezig wat er in een woning aanwezig dient te zijn. Het voordeel van een minimalistisch ingerichte woning is dat er nagenoeg geen onnodige toevoegingen die enkel rustgevende ruimte innemen.

minimalistische eethoek

Natuurlijk hoef je niet radicaal alles weg te gooien wat je niet meer gebruikt maar het kan fijn zijn om meer over de waarde van voorwerpen na te denken. Chaos in huis geeft een soort ruis die eigenlijk niet nodig is. Als je deze ruis weggooit, kan dit ruimte geven om over dingen na te denken die er wel echt toe doen.

Het kan al helpen om op een minimalistische manier na te denken over spullen. Dit betekent dat je met een kritische blik kijkt naar de spullen die je hebt. Kun je dingen weg doen? Wat staat alleen maar in de weg? Als je je huis hebt ontdaan van alle spullen die je niet meer nodig hebt kun je deze bijvoorbeeld naar een tweedehands winkel brengen. Wat voor jou misschien niet meer van waarde is, kan voor een ander juist dé perfecte toevoeging op een woning zijn! Gooi dus nooit spullen zomaar weg, maar geef ze altijd een tweede leven. De volgende stap in het rustiger maken van je woning is extra goed nadenken voordat je iets koopt. Heb je het echt nodig?

minimalistische keuken

Aankoopbeslissingen

Maak een weloverwogen besluit voordat je iets aanschaft. Vooral bij grotere uitgaven kan het verstandig zijn om in ieder geval een week te wachten. Als het product na deze week nog in je gedachten is, dan kun je het kopen. Als je aan minimalisme doet, betekent dat zeker niet dat je woning er saai uit komt te zien. Met een paar eyecatchers kun je alsnog de show stelen. Een mooie vloer, moderne hanglamp of een stijlvolle bank doen wonderen. Bij Dutch Home Label kun je terecht voor de mooiste lampen en meubels voor jouw woning. Probeer in ieder geval voor jezelf de perfecte balans tussen spullen en rust te vinden. Te veel spullen kunnen je uit je ritme doen halen, maar dit zelfde geldt voor te weinig spullen.

minimalistische woonkamer

Bekijk ook:
Opruimen en inlijsten – 5 tips
Opruimen met de Kon Mari methode

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou

No Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.