Leuke wooninspiratie & interieur ideeën voor de inrichting van je huis en tuin | inrichting-huis.com

foto lijsten collage
Woonaccessoires

Opruimen en inlijsten – 5 tips


Ben jij toe aan ‘de grote schoonmaak’ maar weet je niet wat je met al je spullen moet? Bij Verno zijn we helemaal ingepakt door opruimgoeroe Marie Kondo. Je kunt veel beter van je huis genieten als je jezelf omringt met spullen waarvan je houdt, of: ‘die joy sparken’ zoals Marie dat zegt. Kijk een aflevering op Netflix en begin maar meteen met weggooien. Wel respectvol natuurlijk.

Maar wat doe je met de spullen die jouw hart wel doen huppelen? Hoe geniet je optimaal van jouw mooie herinneringen of prestaties? Ons advies: Hang ze aan de muur! Hier kunnen ze elke dag een glimlach op je gezicht bezorgen en kun jij optimaal van je huis genieten.

Via de homepage van verno.com kun je gemakkelijk jouw foto, kunstwerk of andere mooie herinnering samenstellen met de perfecte lijst! Bekijk alle lijsten of laat je inspireren door onze voorbeelden:

1. Foto’s

SAY CHEESE!

Bergen met foto’s: schoolfoto’s, vakantiefoto’s, vervaagde landschappen, oude vrienden, vergeten gezichten. Het is even een werkje, maar als je tijd hebt zou je ze eigenlijk allemaal moeten inscannen. Zo raak je ze nooit meer kwijt, en heb je altijd toegang tot deze prachtige plaatjes. Als je het helemaal goed wilt doen, kies je je lievelingsfoto’s uit om aan de muur te hangen. Als je het nog beter wilt doen, stuur je een mooie ingelijst foto naar je vrienden van vroeger. Remember those good old days!

Deze foto moest uitvergroot aan de muur. Het is geen straf om herinnerd te worden aan deze zonnige vakantiedag. Zwart-wit foto’s doen het altijd fantastisch met een wit passe-partout en een zwarte lijst.

2. Verzamelingen

FLIPPO’S, KNIKKERS & POKÉMONKAARTEN

Veel mensen hebben nog een halve, hele of vergeten verzameling ergens liggen. Deze zijn vaak heel moeilijk weg te gooien. Toch hecht je er meestal niet meer zoveel waarde aan als vroeger. Marie Kondo adviseert om foto’s te maken van dit soort mooie herinneringen. Wij adviseren om jouw zeldzaamste postzegels, mooiste porseleinen bordje of modelautootje aan de muur te hangen. De rest kun je verkopen of weggeven aan iemand die er nog net zo veel van kan genieten als jij eerst.

Hier een mooie mini-kurkencollectie: verkering, verloving, huis, bruiloft en baby! Champagneflessen en momenten om nooit te vergeten. We love it!

kurkdoppen Inlijsten

3. Papierwerk

BRIEFJES, GEDICHTJES & RECEPTEN

Soms kun je het niet over je hart verkrijgen om persoonlijke berichtjes weg te gooien. En gelukkig hoeft dat ook helemaal niet. Woorden die mooie herinneringen kunnen terugbrengen zijn zeker een plekje in jouw leven waard. Ik ken iemand die een pagina uit haar dagboek heeft ingelijst: ze beschrijft een ontmoeting met een jongen die later de liefde van haar leven zal blijken en de vader van haar kinderen. Zoiets zou nooit in een doos op zolder mogen belanden.

Dit briefje van Benjamin aan zijn zussen vinden wij ook te zoet!

brief Inlijsten

4. Medailles

GOUD ZILVER BRONS

Een Marathon, de Weissensee, een bokswedstrijd of de Avondvierdaagse. Met wat voor prestatie je deze medaille ook hebt binnengesleept, wees er trots op! Wat doet het bewijs van zo’n succes überhaupt in een lade of doos? Herinner je de tranen van de overwinning nog? Het zweet, de spierpijn, jouw lieve aanmoedigingsteam en alle trainingsuren die je erin hebt gestopt. Het was het allemaal waard! Dit voorwerp staat symbool voor jouw doorzettingsvermogen, en daar mag je best wat vaker aan herinnerd worden!

T-shirts of rugnummers mogen natuurlijk ook samen met de medailles worden ingelijst!

medaille inlijsten

5. Diploma’s

Nog zoiets waar we vaak jaren voor hebben geknokt. Hoeveel waarde wordt er wel niet aan dit soort papiertjes gehecht. Toch belanden ze meestal ergens in een kast. (Schijnbaar mag alleen de huisarts z’n diploma aan de muur hangen). Inlijsten die documenten! En dan hebben we het over ALLE diploma’s. Niet alleen je bachelor bedrijfskunde of master journalistiek, ook gewoon je barista certificaat of zwemdiploma. Dat zwemmen houdt je immers elke zomervakantie weer boven water!

Met dit certificaat weten wij in elk geval zeker dat Sophie van catering Lotsooffood een heerlijke maaltijd kan bereiden!

Diploma inlijsten

Bekijk alle lijsten!

ER IS NOG VEEL MEER
Bij verno hebben ze nog veel meer lijsten in verschillende stijlen en kleuren. Ben jij op zoek naar iets specifieks? Laat het hun weten en ze helpen graag bij het vinden naar de perfecte combinatie.

foto lijsten collage

Bekijk ook:
Grote zwart wit foto’s aan de muur
Lijsten op een rij!
Fotolijstjes bij de trap

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou

No Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.