Leuke wooninspiratie & interieur ideeën voor de inrichting van je huis en tuin | inrichting-huis.com

Lijsten op een rij!
Wooninspiratie

Lijsten op een rij!


Een huis is niet compleet zonder lijsten aan de muur. Één lijst, twee lijsten, drie lijsten… En wat natuurlijk erg populair is, is een grote collage van verschillende prints, posters en foto’s in verschillende lijsten. Laatst kwam ik op Pinterest een ander idee tegen, die je kon doen met lijsten aan de muur. In plaats van een collage met verschillende lijsten die door elkaar zijn opgehangen, zijn de lijsten naast elkaar opgehangen. Lijsten op een rij!

Lijsten op een rij!

Verschillende prints, posters en foto’s in verschillende formaten lijsten. De kleur van de lijsten en de prints zijn wel hetzelfde.

Rustigere uitstraling

Een groot verschil van een grote collage van lijsten ten op zichte van lijsten op een rij aan de muur, is dat lijsten op een rij een veel rustigere uitstraling heeft. Een grote collage is mooi, maar het kan dus ook rommelig, druk of zelfs chaotisch worden. Dat heb je bij lijsten een rij dus stukken minder. En je zou het zelfs nóg rustiger kunnen maken door dezelfde lijsten, dezelfde kleur lijsten of lijsten in hetzelfde formaat te nemen. Hetzelfde zou je ook kunnen doen met de prints, posters of foto’s. Gebruik dezelfde kleur, kleurtinten of stijl. Je zult zien dat het een rustiger geheel wordt.

Lijsten op een rij!

Lijsten op een rij!

Lijsten boven elkaar!

Lijsten uitlijnen

Uitlijning van de lijsten op een rij speelt ook een belangrijke rol. Je kunt de lijsten op een rij gecentreerd, aan de bovenkant of aan de onderkant uitlijnen. Deze laatste optie gebeurt natuurlijk automatisch, als je een wandplank gebruikt waar je de lijsten op plaatst.

Daarnaast kan je ook kiezen of je de lijsten naast elkaar of boven elkaar ophangt. En je kunt één rij, twee rijen of zelfs meerdere rijen boven elkaar creëren. Al deze keuzes zijn uiteraard ook afhankelijk van de muur.

Lijsten op een rij!

Lijsten op een rij!

Lijsten op een rij!

Lijsten op een rij!

Een rij lijsten boven een bureau.

Lijsten op een rij!

Je zou zelfs een rij kunnen creëren op de vloer!

Lijsten op een rij!

Hier zijn de lijsten aan de bovenkant uitgelijnd. Ook erg leuk!

Lijsten op een rij!

Zo kan een rij ook zijn, een horizontale collage.

Lijsten op een rij!

Lijsten op een rij!

Hier zijn twee rijen gecreëerd met elke rij zes lijsten. Ondanks dat het relatief veel lijsten zijn, oogt het erg kalm en geordend. Dit komt omdat er dezelfde lijsten en dezelfde soort prints zijn gebruikt.

Lijsten op een rij!

Lijsten op een rij!

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou

1 Comment

  • Reply
    Woonkamer ideeën | Inrichting-huis.com
    14 januari 2020 at 12:39

    […] Dit kan echt van alles zijn, zoals een groot kunstwerk, ingelijste posters en prints, lijsten op een rij, een spiegel, een hertengewei, geweven wandkleden, noem maar op. Klik hier voor nog meer leuke […]

  • Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.