Leuke wooninspiratie & interieur ideeën voor de inrichting van je huis en tuin | inrichting-huis.com

magneetverf
Wooninspiratie

Magneetverf


We hebben het laatst gehad over magneetborden, die een goed idee kunnen zijn voor het ophangen van brieven, todo lijstjes of notities in de keuken, woonkamer of kinderkamer. Vind je een magneetbord maar niks, dan zou je ook magneetverf kunnen overwegen. Magneetverf of primer is eigenlijk gewone verf op waterbasis. Het verschil is dat er in magneetverf kleine ijzerdeeltjes zijn gemengd. Wanneer je een muur, of een ander oppervlak, met magneetverf verft, dan wordt het oppervlak dus magnetisch. Je zou dus een super grote magnetische muur kunnen maken met magneetverf. Er zijn verschillende merken en winkels die hun eigen magneetverf hebben, waarvan de één beter werkt dan de ander. De Inspecteur van het Belgische Radio 2 heeft een test gedaan, waarbij er vijf verschillende magneetverf merken zijn getest, namelijk magneetverf van Hubo, Gamma, Paint For Pros en Deco Mode. Benieuwd naar wat het beste magneetverf is? Het resultaat van de test zie je hieronder!

Opvallend is dat alle magneetverf donkergrijs is. Andere kleuren zoals zwart en wit magneetverf is helaas niet verkrijgbaar.

1. Hubo

Bij bouwmarkt Hubo is er één soort magneetverf verkrijgbaar, genaamd Karakter Magneetverf. De pot donkergrijze magneetverf met een inhoud van een halve liter magneetverf betaal je €20.95. Voor een goedwerkende magnetische muur, adviseert Hubo om drie lagen aan te brengen. Met twee halve liter potten, kan je dus magnetische oppervlakte creëren met een maximale oppervlakte van ongeveer 1,7 vierkante meter. Je kunt het zowel op muren als houten oppervlakten toepassen. Klik hier voor meer informatie.

magneetverf hubo karakter

2. Gamma

Ook bij Gamma kan je terecht voor magneetverf. Deze bekende bouwmerkt heeft zelfs magneetverf hun eigen Gamma magneetverf, beschikbaar in een 500 ml pot. De samenstelling en de werkwijze waarop er geadviseerd wordt het verf te gebruiken, is vergelijkbaar met het Karakter magneetverf van Hubo. Ook de prijs is nagenoeg hetzelfde. Bij Gamma wordt het echter vaak in de aanbieding gedaan voor slechts €13,62. Klik hier voor meer informatie.

Magneetverf gamma

3. Levis

Levis heeft ook magneetverf. Nee, niet het spijkerbroekmerk, maar het meest verkochte verfmerk van België. Net als het magneetverf van Hubo en Gamma, kan je het magneetverf van Levis ook toepassen op muren en houten oppervlakken. Zij geven aan dat je het prima zonder primer kunt aanbrengen, behalve als het gaat om een poreuze ondergrond. Het is verkrijgbaar bij verschillende winkels, waaronder bij de Belgische vestigingen van Gamma. Klik hier voor meer informatie.

Magneetverf levis

4. Paint For Pros

Paint For Pros is vrij lastig te verkrijgen, maar de Inspecteur heeft het tóch meegenomen in hun test. Je herkent het aan de minimalistische witte blik met zwarte letters. Opvallend is de vrij hoge prijs. Voor een blik van halve liter Paint For Pros magneetverf, betaal je maar liefst €102,41! Klik hier om het te bekijken.

magneetverf paint for pro

5. Deco Mode

Tot slot hebben ze ook het Deco Mode magneetverf getest. Deze is gewoon verkrijgbaar bij bekende winkels, waaronder Praxis. Bij Praxis betaal je voor een blik van halve liter €20.99, wat dus vergelijkbaar is met het verf van Gamma en Hubo. Klik hier om het direct te kopen in de webshop.

magneetverf decomode

Beste magneetverf

De Inspecteur heeft deze vijf magneetverf merken dus stuk voor stuk getest op de looks, de magnetische werking en de prijs. De conclusie is dat alle merken ongeveer even krachtig zijn. Het magneetverf van Paint for Pros is wel iets krachtiger, maar het verschil met de rest is nihil. Omdat het verf van Hubo, Gamma, Levis en Deco Mode vijf keer zo goedkoop zijn, raden zij aan om één van de goedkope merken te nemen.

Uit deze test is dus gebleken dat er bijna geen kwaliteitsverschil is tussen goedkope en dure merken. Wat wel heel belangrijk is, zijn de magneten. Met lichte goedkope huis-tuin-en-keukenmagneten blijven zelfs eenvoudige a4 tekeningen lastig op hun plek aan de beschilderde magnetische muur. Investeer dus in goede kwalitatieve magneten.

Klik hier om de volledige test bij Radio 2 te zien.

Bekijk ook:
5x Betonlook verf
Verf kopen: hier moet je op letten!
Trend: Waterverf als decoratie

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou

No Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.