Leuke wooninspiratie & interieur ideeën voor de inrichting van je huis en tuin | inrichting-huis.com

Linnen gordijnen
Woonaccessoires Wooninspiratie

Linnen gordijnen


Linnen is helemaal hot! In de mode, maar vooral ook in het interieur. Het ziet er niet alleen heel mooi uit, maar linnen heeft ook een aantal belangrijke voordelen. Linnen kan je op verschillende manieren terug laten komen. Denk aan linnen kussens, bedlinnen of linnen tafellakens. Allemaal accessoires die je interieur een mooie natuurlijke uitstraling geven. En vandaag wil ik laten zien hoe leuk en mooi linnen gordijnen zijn!

Linnen gordijnen

Van vlasplant tot linnen gordijnen

Linnen is een textielsoort dat al heel lang wordt gebruikt. Het is afkomstig is van de vlasplant. Na een lang verwerkingsproces van repelen, roten, drogen en bleken, brakelen en zwingelen, komen garen tot stand. Met deze garens kunnen vervolgens linnen doeken geweven worden. En daarmee wordt het eindproduct gemaakt, van linnen broeken tot linnen gordijnen.

Voordelen van linnen

Zoals aangegeven heeft linnen ten op zichte van andere stoffen een aantal belangrijke voordelen. Een heel groot voordeel bijvoorbeeld is dat linnen anti bacterieel is. Dit betekent dat je geen last zal hebben van huismijt. Daarnaast heeft linnen ook het voordeel dat het in de winter warm aanvoelt en koel in de zomer. Voor gordijnen maakt dat niet heel veel uit, maar voor bedlinnen is dat bijvoorbeeld ideaal. Wat ook fijn is van linnen, is dat hoe vaker je het wast, hoe zachter en comfortabeler het wordt. Je linnen gordijnen kan je dus zo vaak wassen als je wilt. Let wel op dat je het niet in de droger stopt. Linnen heeft normaal een krimp percentage van 4-5%. Dit wordt vergroot naar 10-15% als je het in de droger stopt. Tot slot heeft linnen als voordeel dat het gehele productieproces op een duurzame manier gebeurd.

Linnen gordijnen

Linnen gordijnen

Lange linnen gordijnen

We zien heel vaak dat mensen kiezen voor lange gordijnen. Lange gordijnen die op de vloer draperen. Omdat linnen erg soepel is, draperen linnen gordijnen heel mooi op de vloer. Linnen gordijnen kunnen in principe overal in huis gebruikt worden. Je moet wel rekening houden dat alleen linnen gordijnen doorschijnend kunnen zijn. In de slaapkamer zal het dus niet volledig donker zijn. Daar zijn gelukkig wel oplossingen voor. Je kunt linnen gordijnen combineren met vitrage bijvoorbeeld. En je kunt ook linnen gordijnen dubbel laten voeren, zodat het meer verduisterend is.

Linnen gordijnen

Linnen gordijnen

Linnen gordijnen

Linnen gordijnen

Linnen gordijnen

Linnen gordijnen

Linnen gordijnen

Linnen gordijnen

Linnen gordijnen

Linnen gordijnen

Linnen gordijnen

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.