Leuke wooninspiratie & interieur ideeën voor de inrichting van je huis en tuin | inrichting-huis.com

Kleine tuin met intieme sfeer met boeddhabeeld
Tuin inspiratie

Kleine tuin met een intieme sfeer


Het is misschien een beetje raar om in deze koude periode in de winter te schrijven over tuinen, maar onze tuin is één van de projecten die we heel snel op willen pakken. Niet dat we in de winter in onze tuin gaan zitten, maar het feit dat de tuin verbouwd en gereed is voor de zomer, geeft ons een rustig en voldaan gevoel. We kunnen dan ook niet wachten tot onze tuin klaar is en in de lente en zomer ervan kunnen genieten.

Kleien tuin met intieme sfeer

Kleine tuin met intieme sfeer met boeddhabeeld

Zoals eerder aangegeven hebben we niet een hele grote tuin. Maar hoe vaker we de tuin zien, hoe meer het meevalt. Het heeft een formaat van ongeveer 5×5 meter, dus we zouden er echt iets leuks van maken. Het formaat zou je ongeveer kunnen vergelijken met de tuin die ik vandaag wil laten zien. Misschien is die van ons iets kleiner, maar het scheelt niet heel veel.

Tuin gehalveerd door woonkamer uitbouw

Dit is de kleine tuin van een woning gelegen in West Londen, die gerenoveerd is door de interieurarchitecten van architectenbureau Found Associates. De woning had oorspronkelijk een grotere tuin, maar de bewoners besloten een aanbouw te realiseren aan de achterkant, zodat ze een grotere woonkamer zouden krijgen. Hiervoor moest natuurlijk een stuk van de tuin opgeofferd worden met ongeveer de helft van het oppervlak. Ik heb geen idee hoe de grotere tuin er eerst uitzag, maar ondanks dat het nu een groot stuk kleiner is geworden, vind ik de kleine tuin juist erg leuk. Het heeft een knusse intieme sfeer en is super uitnodigend.

Kleine tuin met intieme sfeer met harmonica deuren

Tuin als verlengde van de woonkamer

Vanuit glazen harmonicadeuren heb je vanuit de woonkamer toegang tot de tuin. De harmonica deuren kan je volledig openschuiven, waardoor de tuin een heerlijk verlengde vormt voor de woonkamer.

Er liggen sfeervolle houten vlonders in de tuin. Tegen de achterste schuttingen, waar ook een vaste plantenbak over de gehele breedte is gerealiseerd, hebben ze een op maat gemaakte loungebank gebouwd. Een u-vormige loungebank, die voorzien is van grote zachte paarse zitkussens. In het midden is een grote houten tafel geplaatst, waar je met z’n allen aan kunt eten.

De palmbomen en de bamboe takken in plantenbak, en ook het grote gouden Boeddhabeeld geven de tuin een exotische sfeer, passend bij de paarse zitkussens.

Kleine tuin door woonkamer uitbouw

Kleien tuin met intieme sfeer aan woonkamer

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou

No Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.