Leuke wooninspiratie & interieur ideeën voor de inrichting van je huis en tuin | inrichting-huis.com

Kledingkast op maat met schuifdeuren
Inloopkast inspiratie Kasten

Kledingkast op maat met schuifdeuren


Ik ben grote liefhebber van maatwerk kasten. Op maat gemaakte tv meubels, op maat gemaakte boekenkasten, op maat gemaakte kledingkasten, noem maar op. Voor onze nieuwe woning gaan we ook voor een aantal maatwerk oplossingen. We gaan in ieder geval in twee slaapkamer op maat gemaakte kledingkasten laten bouwen. We hebben bij de indeling van de ruimtes daar al rekening mee gehouden, met het creëren van inhammen. Hoe we het precies gaan doen, zijn we er nog niet helemaal over uit, maar daar gaan we mee aan de slag als de woning is opgeleverd.

Kledingkast op maat met schuifdeuren

Kledingkast op maat met schuifdeuren

Maatwerk kledingkast

Met maatwerk kasten zorg je niet alleen dat elke millimeter gebruikt wordt, maar daardoor ziet het er ook super mooi en strak uit. Het is vooral aan te raden als je te maken hebt met bijvoorbeeld schuine wanden, waardoor ‘normale’ kasten eigenlijk niet goed kunnen passen. Niet alleen de gehele breedte van de muur kan volledig benut worden, maar dat geldt ook voor de gehele hoogte.

Flexibele kastinrichting met houten schuifdeuren

Vandaag wil ik jullie een kledingkast laten zien die volledig op maat is gemaakt met schuifdeuren. De kast is niet super groot, maar doordat het op maat is gemaakt, heb je tóch heel veel opbergruimte voor heel veel kleding en accessoires. Een ander groot voordeel is dat je flexibel bent wat betreft de kastinrichting. Hier hebben ze gekozen voor open planken en kledingroedes. Op die manier is het mogelijk om kleding op te hangen, maar ook op gevouwen kleding op te bergen.

De schuifdeuren bestaan uit drie delen, die langs elkaar geschoven kunnen worden. Stoere houten schuifdeuren waar deurgrepen in verwerkt zijn. Het railsysteem van de schuifdeuren is netjes weggewerkt met een verticale houten balk aan het plafond.

Kledingkast op maat met schuifdeuren

Kledingkast op maat met schuifdeuren

Kledingkast op maat met schuifdeuren

Bron: Ikhout.nl

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou

1 Comment

 • Reply
  Iris
  20 januari 2017 at 21:01

  Hai
  Ik ben geïnteresseerd in de grote op maat gemaakte kledingkast met schuifdeuren.
  Ik zou graag willen weten wat de kosten zijn voor zo’n kast van 3,3 meter breed.
  Groet,
  Iris Groen in ’t Wout

 • Leave a Reply

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.