Leuke wooninspiratie & interieur ideeën voor de inrichting van je huis en tuin | inrichting-huis.com

bibliotheek-wand-kantoor
Industrieel interieur Kantoorinrichting

Het kantoor van architectenbureau Sauquet Arquitectes


Estudi Lacy is het nieuwe kantoor en studio van architectenbureau Sauquet Arquitectes. Het is gelegen op de begane grond van een oud huis in Sabadell. De smalle diepe ruimte is lang gebruikt als een garage. Een prima ruimte, maar er moest wel nog het een en ander aan gedaan worden, voordat ze het konden gebruiken als kantoor en studio. Uiteraard hebben de architecten van Sauquet Arquitectes zelf het ontwerp gemaakt. Het pand was voorzien van veel mooie authentieke details. De architecten hebben de traditionele architectuur zoveel mogelijk behouden. En dankzij een minimale, maar zeer slimme ontwerpstrategie, wisten ze het te verbouwen tot een aantrekkelijk en moderne werkplek. Hieronder zien jullie het inspirerend resultaat.

kantoor-architectenbureau-sauquet-arquitectes

kantoor-architectenbureau-sauquet-arquitectes-2

Originele karakteristieke details

De originele karakteristieke gevel van het pand is volledig in ere gerestaureerd. Je treft er een prachtige houten deur aan en bijbehorende houten kozijnen, die voorzien zijn van kleurrijk glas in lood. Ook binnen zijn enkele details goed in tact gebleven. De wit geschilderde houten balken aan het plafond bijvoorbeeld of de rauwe onbewerkte bakstenen muur aan de achterkant.

karakteristieke-gevel-kantoor

opgeschuurde-houten-voordeur

boekenplanken-kantoor

Smalle diepe kantoorinrichting

Zoals gezegd, is het een smalle diepe ruimte. Ze hebben goed gebruik gemaakt van zowel de breedte al de diepte, door de werkplek in te richten, bestaande uit aan elkaar geschoven bureau’s. Zowel de linker- als de rechtermuur zijn strak gestuukt en wit geschilderd. Eén muur is alleen gedecoreerd met een aantal stoere zwarte wandlampen, terwijl de andere muur over de hele breedte is ingericht met brede open wandplanken en kasten. Het is een soort combinatie geworden van een archiefkast en een bibliotheek.

Helemaal aan de achterkant is een fantastische serre aanwezig, waar een grote eettafel is geplaatst. Daarvandaan heb je ook toegang tot een leuke patio tuin.

archief-wandplanken-kantoor

kantoorinrichting-architectenbureau

bureaulamp-kantoor

serre-eettafel

bakstenen-muur-serre

serre-tuin

patio-tuin

patio-tuin-inspiratie

bibliotheek-wand-kantoor

Fotografie: José Hevia

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.