Leuke wooninspiratie & interieur ideeën voor de inrichting van je huis en tuin | inrichting-huis.com

aardetinten
Wooninspiratie

Aardetinten


Zoals je weet, zijn er ontzettend veel kleurtinten die je in het interieur kunt gebruiken. Sommigen van deze kleurtinten zijn gegroepeerd en hebben een naam gekregen. Pasteltinten is bijvoorbeeld een groep die je vaak tegenkomt in de wereld van interieur en design. Vandaag zou ik het willen hebben over een groep kleurtinten die ook enorm populair is. Aardetinten!

aardetinten

stoere-aardetinten

Zachte, natuurlijk en warme kleurtinten

Zoals het woord ‘aardetinten’ of in het Engels ‘Earth tones’ eigenlijk al omschrijft, bestaat aardetinten uit warme zachte kleuren van natuurlijke elementen. Denk aan aarde, zand, steen, klei, bladeren, noem maar op. Daar horen kleurentinten bij zoals bruin, groen, beige, taupe, oranje, geel, oker, rood en grijs. De reden waarom aardetinten erg populair zijn in het interieur, heeft vooral te maken met de sfeer van deze mooie kleurtinten. Aardetinten komen vaak voor in rustieke, natuurlijke en landelijke interieurs, maar ze kunnen in principe in elke interieurstijl gebruikt worden. Ze geven elk interieur een warme en zachte sfeer.

aardetinten-palet

Natuurlijke materialen

Kleurtinten hangen nauw samen met materialen. Dat geldt vooral ook voor aardetinten. Aardetinten zijn zoals gezegd afkomstig van natuurlijke elementen. Leer, hout, wol en linnen zijn daar hele mooie voorbeelden van. Dat zijn ook de natuurlijke materialen die je regelmatig tegenkomt in het interieur.

aardetinten-eetkamer

Aardetinten woonkamer

Aardetinten in het interieur

Dan komen we meteen ook op de vraag hoe je aardetinten kunt toepassen in huis. De basis is eenvoudig. Je hebt een enorm groot aanbod van verfkleuren in aardetinten, waarmee je zowel de muren als meubels kan verven. Daarnaast zijn er genoeg mogelijkheden in mooie meubels en accessoires in aardetinten. Banken, linnen kussens, wollen vloerkleden, leren stoelen, bedlinnen, houten tafels, noem maar op. Je kunt het zo gek niet bedenken. Daarom is het ook mogelijk om in elke ruimte in huis aardetinten te gebruiken. Aardetinten zijn hot in de woonkamer en slaapkamer, maar ook in de keuken en de badkamer is het erg mooi.

aardetinten-inspiratie

Het is heel mooi om de verschillende aardetinten met elkaar te combineren. Ondanks dat het eigenlijk verschillende kleuren zijn, passen ze omdat ze dezelfde tint soort zijn, eigenlijk allemaal bij elkaar. Daarnaast passen aardetinten ook heel goed bij andere kleuren. Zwart en wit bijvoorbeeld.

aardetinten-badkamer

warme-aardetinten-inspiratie

aardetinten-keuken

aardetinten-slaapkamer

natuurlijke-aardetinten-woonkamer

Warme aardetinten

aardetinten-accessoires

aardetinten-rustiek-landelijk-interieur

zachte-aardetinten

Bron: Carterkayinteriors.com | Kristoferjohnsson.com | Style-files.com

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou

No Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.