Leuke wooninspiratie & interieur ideeën voor de inrichting van je huis en tuin | inrichting-huis.com

huis verbouwing financiering
Klussen

Je huis verbouwen? Zo regel je een financiering


Een verbouwing is de investering waard, maar kan ook flink in de papieren lopen. Is uw spaargeld niet toereikend, dan biedt een verbouwingslening uitkomst.

Een duurzame investering

Een verbouwing vergroot je woonplezier en draagt bij aan de woningwaarde. Kies je voor energiebesparende maatregelen, dan bespaar je ook nog eens op de energiekosten.

Een verbouwing is op verschillende manieren een duurzame investering. De kosten voor een nieuwe badkamer, keuken of zonnepanelen kunnen echter flink oplopen. Is je spaargeld niet toereikend of wil je dit niet (volledig) besteden, dan biedt een verbouwingslening uitkomst.

Een verbouwingslening aanvragen

Een verbouwingslening is een persoonlijke lening, maar met enkele kenmerken die huizenbezitters zullen aanspreken. Je leent eenmalig een bedrag en de looptijd staat vast. Rente en aflossing betaal je middels een vast bedrag per maand. Tot zover niets nieuws.

Huizenbezitters komen met een verbouwingslening in aanmerking voor een extra lange looptijd. Hierdoor vallen de maandlasten lager uit. Ook is met een eigen woning, de rente bij een aantal kredietverstrekkers lager. Deze rente is daarbij onder voorwaarden fiscaal aftrekbaar vanwege de vaste rente en maandlast.

Alternatief voor financiering met hypotheek

Een verbouwingslening is daarom een interessant alternatief voor financiering met een hypotheek. Een krediet sluit je namelijk kosteloos af. Voor een verhoging van de hypotheek worden wel kosten gerekend. Bij leenbedragen tot € 25.000,- is een verbouwingslening hierdoor vaak voordeliger.

Daarnaast kan een verbouwingslening gesloten worden naast een hypotheek en heb je geen overwaarde nodig. Bij leenbedragen boven € 25.000,- weegt de lagere hypotheekrente meer door. Dat is financiering met de hypotheek vaak de meest voordelige optie.

Bekijk ook:
De verbouwing en uitbouw van deze mooie Victoriaanse woning heeft in totaal £200.000 gekost
5 Tips voor een verbouwing
Budget verbouwing van een huurappartement

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou

No Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.